Izvor: Blic, 22.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola i dalje oštećena od eksplozija, roditelji ne puštaju decu

Roditelji 59 učenika iz sela Supska u opštini Ćupriji od ponedeljka ne dozvoljavaju svojoj deci da idu u školu jer traže da se ispuni obećanje o obnovi škole u selu, oštećene u eksploziji vojnog skladišta kod Paraćina.



Učenici od prvog do četvrtog razreda iz Supske, umesto u seosku školu, od eksplozije skladišta, u oktobru 2006. godine, pohađali su matičnu školu "13. oktobar" u Ćupriji.

Roditelji zahtevaju da Ministarstvo prosvete i opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hitno uplate obećana sredstva za izgradnju nove škole ili rekonstrukcije postojeće u selu.

Predsednik Školskog odbora Osnovne škole "13. oktobar" Jugoslav Radovanović izjavio je Beti da je odluka da đaci iz sela Supska prekinu pohađanje nastave doneta na zboru roditelja koji već dve godine slušaju samo obećanja da će im škola biti sanirana ili napravljena nova.

"Građevinska inspekcija iz opštine i republike je posle eksplozije vojnog skladišta zabranila dalje korišćenje škole usled velikih oštećenja, pare su nam obećali i opština i Republika i sada je našem strpljenju kraj", kazao je Radovanović.

Supska je, sa 2.500 stanovnika, najveće selo u ćuprijskoj opštini i đaci iz tog mesta 105 godina išli su u školu u Supsku, a sada u 21. veku moraju da putuju u pet kilometara udaljenu Ćupriju.

Prema rečima Radovanovića, za rekonstrukciju postojeće škole stručnjaci su utvrdili da je potrebno 10 do 11 miliona dinara a za izgradnju nove od 600 kvadrata oko 20 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Roditelji traže novu školu

Izvor: B92, 23.Jan.2008, 04:53

Ćuprija -- Roditelji 59 učenika od prvog do četvrtog razreda iz sela Supska u opštini Ćuprija od juče ne dozvoljavaju svojoj deci da idu u školu... Roditelji učenika osnovne škole "13. oktobar" u ovom gradu zahtevaju da im Ministarstvo prosvete i opština pod hitno uplate obećana sredstva za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.