SIMATOVIĆ NA PRIVREMENOJ SLOBODI ZA PRAZNIKE

Izvor: Kurir, 13.Dec.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIMATOVIĆ NA PRIVREMENOJ SLOBODI ZA PRAZNIKE

Pretresno veće Haškog tribunala prihvatilo je zahtev da Franko Simatović bude privremeno pušten na slobodu od 16. decembra ove do 5. januara iduće godine, tokom zimske pauze u radu suda

HAG - Pretresno veće Haškog tribunala prihvatilo je zahtev da bivši pomoćnik načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franko Simatović bude privremeno pušten na slobodu od 16. decembra ove do 5. januara iduće godine, tokom zimske pauze u radu suda.

Prema saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tribunala, država Srbija mora da obnovi svoje garancije koje se odnose na Simatovića do 16. decembra i obezbedi poštovanje striktnih pravila Tribunala za puštanje na privremenu slobodu optuženih lica.

Prema tim pravilima, optuženi će u Beogradu boraviti pod strogim merama nadzora za koji su nadležne vlasti Srbije i moraće da se svakog dana javlja u policijsku stanicu. Striktno mu je zabranjen kontakt sa medijima ili sa bilo kim, osim advokatom odbrane.

Franko Simatović i Jovica Stanišić se terete za zločine koje su od 1991. do 1995. godine počinile policijske i paravojne jedinice pod njihovom kontrolom u sklopu ostvarenja cilja udruženog zločinačkog poduhvata – etničkog čišćenja velikih delova Hrvatske i BiH.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simatović na privremenoj slobodi tokom praznika

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2011

HAG - Pretresno vijeće Haškog tribunala prihvatilo je danas zahtjev da bivši pomoćnik načelnika Službe državne bezbjednosti Srbije Franko Simatović bude privremeno pušten na slobodu od 16. decembra ove do 5. januara iduće godine, tokom zimske pauze u radu suda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Simatović privremeno na slobodi

Izvor: B92, 13.Dec.2011

Hag -- Pretresno veće Haškog tribunala prihvatilo je zahtev da bivši pomoćnik načelnika DB Franko Simatović bude privremeno na slobodi od 16. decembra do 5. januara...U tom periodu je zimska pauza u radu suda...Prema saopštenju Tribunala, država Srbija mora da obnovi svoje garancije koje se odnose...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.