Razgovori Prištine i Beograda o nestalim licima

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori Prištine i Beograda o nestalim licima

Predstavnici mešovite Radne grupe za rasvetljavanje sudbine nestalih lica na Kosovu i Metohiji sastaće se u Prištini, kako bi razmenili informacije i utvrdili činjenice oko lokacije u Rudnici kod Raške, za koju postoji sumnja da je grobnica sa 250 tela kosovskih Albanaca.

Beogradsku delegaciju u Radnoj grupi predvodiće Veljko Odalović.

Predstavnici vladine komisije Kosova za nestala lica ističu da i dalje nemaju nijednu zvaničnu informaciju o tome kako se odvija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istraga koju vode vlasti u Srbiji u masovnoj grobnici u Raškoj.

Istražitelji Euleksa su prošle nedelje bili u Beogradu i sastali se sa službenicima srpskog Tužilaštva za ratne zločina, nudeći im saradnju za svaki iskop.

Predsednik kosovske komisije za nestala lica, Prenk Djetaj izjavio je da kosovska strana želi da bude prisutna tokom otvaranja grobnice u Raškoj.

"Naš glavni zahtev je da se što pre otvori grobnica, uz obavezno prisustvo kosovske strane", rekao je Djetaj.

Tužilaštvo za ratne zločine u Srbiji započelo je zakonske procedure za iskopavanje mesta za koje se sumnja da je masovna grobnica. Tužilaštvo Srbije je navelo da će se ekshumacija odvijati uz nadgledanje Euleksa, ali nije spomenuto da će biti dozvoljeno prisustvo kosovske strane.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas razgovor Prištine i Beograda o nestalim licima

Izvor: SrbijaNet.rs, 26.Maj.2010

Predstavnici mešovite Radne grupe za rasvetljavanje sudbine nestalih lica na Kosovu i Metohiji sastaće se danas u Prištini, kako bi razmenili informacije i utvrdili činjenice oko lokacije u Rudnici kod Raške, za koju postoji sumnja da je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Beograd i Priština razgovarali o mogućoj grobnici

Izvor: Mondo, 26.Maj.2010

Predstavnici Beograda i Prištine, članovi mešovite Radne grupe za rasvetljavanje sudbine nestalih lica na Kosovu i Metohiji, razmenili su danas informacije o lokaciji kod Rudnice.

Nastavak na Mondo...

PR: Razmena informacija o grobnici

Izvor: B92, 26.Maj.2010

Priština -- Predstavnici Beograda i Prištine razmenili informacije o lokaciji kod Rudnice, za koju postoje sumnje da tu su pokopana tela oko 250 kosovskih Albanaca... Vođa Radne grupe Veljko Odalović izjavio da se radi o osetljivoj temi koja uznemirava javnost i da je bilo potrebno da sa kosovskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.