Izvor: B92, 26.Maj.2010, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Razmena informacija o grobnici

Priština -- Predstavnici Beograda i Prištine razmenili informacije o lokaciji kod Rudnice, za koju postoje sumnje da tu su pokopana tela oko 250 kosovskih Albanaca.

Vođa Radne grupe Veljko Odalović izjavio da se radi o osetljivoj temi koja uznemirava javnost i da je bilo potrebno da sa kosovskim predstavnicima razmene informacije.

"Na današnjem sastanku u Prištini smo razmenili informacije, kako bismo u čitav proces mogli da uđemo sa što više preciznosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Odalović.

On je istakao da postoji želja svih predstavnika Radne grupe i spremnost da se ovo pitanje razreši što pre.

Na današnjem sastanku u Prištini bili su predstavnici pravosuđa Srbije, Euleksa i sudstva na Kosovu.

"Preneli smo da postoji informacija i da ćemo pristupiti krajnje ozbiljno proveri. Želimo da na licu mesta proverimo sve činjeinice, da potvrdimo ili demantujemo informacije koje imamo", rekao je Odalović.

On je rekao da su predstavnici kosovskih institucija u Radnoj grupi "bili uverenja da je u Rudnici gotova stvar".

"Preneli smo im da to može biti potvrđeno samo direktnom proverom na terenu", rekao je Odalović i naglasio da ova tema ne može da ima nikakvu improvizaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.