Radisavljević: Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Izvor: RTS, 07.Nov.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je krivični postupak protiv Miće Nikolića, zvanog Sarma, i još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više desetina hiljada evra podmite svedoka u drugom postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom.
Specijalni sud je osumnjičenima, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao je u izjavi Tanjugu da je postupak pokrenut i protiv supruge Miće Nikolića, Milene Nikolić, zatim Dragoslava Drobnjaka i Miloša Bajića, svi iz Novog Sada, a da su svi osumnjičeni danas saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Radisavljević je rekao da su oni osumnjičeni da su svedoku u drugom postupku koji se vodi protiv Miće Nikolića i drugih pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i neovlašćena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga, nudili novčani poklon od 30.000 evra i mesečna davanja od po 1.000 evra.
"Zauzvrat su od njega zahtevali da na glavnom pretresu izmeni ranije dati iskaz i da novim, lažnim iskazom utiče na povoljan ishod postupka po optuženog Nikolića", naveo je Radisavljević.
Prema njegovim rečima, četvoro osumnjičenih su juče uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.
Na predlog tužioca za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu svim licima je odredio pritvor radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radisavljević: Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2015

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas krivični postupak protiv Miće Nikolića, zvanog Sarma, i još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više destina hiljada evra podmite svedoka u drugom postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom...Specijalni sud je osumnjičenima, na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Krivični postupak zbog podmićivanja svedoka

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 00:30

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo krivični postupak protiv Miće Nikolića zbog sumnje da je pokušao da podmiti svedoka protiv njega...Takođe, osumnjičene su još tri osobe, a navodno su oni pokušali da sa više desetina hiljada evra podmite svedoka u drugom postupku protiv Nikolića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.