Radisavljević: Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas krivični postupak protiv Miće Nikolića, zvanog Sarma, i još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više destina hiljada evra podmite svedoka u drugom postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom.

Specijalni sud je osumnjičenima, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao je u izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Tanjugu da je postupak pokrenut i protiv supruge Miće Nikolića, Milene Nikolić, zatim Dragoslava Drobnjaka i Miloša Bajića, svih iz Novog Sada, a da su svi osumnjičeni danas saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radisavljević je rekao da su oni osumnjičeni da su svedoku u drugom postupku koji se vodi protiv Miće Nikolića i drugih pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i neovlašćena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga, nudili novčani poklon od 30.000 evra i mesečna davanja od po 1.000 evra.

"Zauzavrat su od njega zahtevali da na glavnom pretresu izmeni ranije dati iskaz i da novim lažnim iskazom utiče na povoljan ishod postupka po optuženog Nikolića", naveo je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, četvoro osumnjenih su juče uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Na predlog tužioca za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu svim licima je odredio pritvor radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Postupak i pritvor zbog podmićivanja svedoka

Izvor: Studio B, 07.Nov.2015

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je krivični postupak protiv Miće Nikolića, zvanog Sarma, i još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više destina hiljada evra podmite svedoka u drugom postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom...Specijalni sud je osumnjičenima, na predlog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.