Presudio sestri sekirom, pa pokušao samoubistvo nožem

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presudio sestri sekirom, pa pokušao samoubistvo nožem

MARINKO Rebić (53) jutros oko 7.30 časova usmrtio je sekirom svoju sestru Ružu Rebić (57), a potom pokušao da izvrši samoubistvo nožem. Od brojnih rana nanetih samom sebi Marinko je izgubio svest, pa je tek u popodnevniim časovima, kada je došao k sebi, obavestio policiju o zločinu koji je počinio u stanu u Ulici 17. oktobra broj 27 u beogradskom naselju Kneževac, opština Rakovica. Krvavi pir Marinka Rebića, prema tvrdnjama policije koja je obavila uviđaj, odigrao se u jutranjim časovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nešto posle 7 sati, kada je sa nekoliko udaraca sekirom u glavu presudio svojoj sestri Ruži. Nakon ubistva, Marinko je potegao za nožem, isekao se svuda po telu. Policiju je pozvao tek oko 18 časova, kada je povratio svest. - Pozvao nas je i rekao da je ubio sestru sekirom i da je pokušao da ubije sebe, ali da u tome nije uspeo - objašnjava jedan od službenika policije is PS Rakovica, koji su prvi izašli na teren i zatekli stravičan prizor u stanu broj sedam, gde se tragedija dogodila. Sa brojnim povredama na telu, ali u svesnom stanju ekipa Hitne pomoći prevezla je Marinka Rebića u Urgentni centar. - Imao je plitke posekotine po vratu, duge oko pet centimetara i isto toliko duge dve rasekotine na stomaku. Bio je svestan sve vreme i nije životno ugrožen. Dobili smo potvrdu i da nije reč o psihijatrijskom bolesniku - objašnjava Nada Macura, potparol Hitne pomoći. Marinko je rodom iz Zrenjanina, a pre godinu ipo dana doslelio se u beogradsko naselje Kneževac. Iznajmio je manji stan u prizemlju dvospratnice u Ulici 17. oktobra broj 27 i živeo je sam do januara ove godine, kada mu se pridružila i njegova sestra Ruža. Stanodavci tvrde da je bio uzoran stanar, na vreme je plaćao kiriji i bio jako ljubazan. - Bio je divan čovek, uvek je persirao supruzi i meni iako smo dosta mlađi od njega - priča vlasnik stana, u kome se zločin odigrao. - Radio je privatno kao majstor-keramičar. Oko nove godine obavestio nas je da će njegova sestra doći da živi sa njim. Kao i Mare, i ona je bila jako prijatna i povučena žena. Nismo mogli ni da naslutimo šta će se dogoditi. Komšije u zgradi tvrde da iz stana u kome se dogodilo ubistvo nisu čuli ništa neobično, što bi ih navelo na sumnju da se ovako stravičan zločin odigrao. Ipak, potvrdili su da su se u poslednje vreme često čula prepirka između brata i sestre zbog novca, jer Ruža Rebić nije bila nigde zaposlena. Nikome od suseda iz zgrade nije poznato zbog čega se Ruža doselila kod brata, kao ni da li je imala svoju porodicu. Sa druge strane, Marinko im je ispričao da ima sina iz braka, koji je okončan pre 15 godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SESTRI PRESUDIO SEKIROM, PA SE ISKASAPIO: Niko ne zna koji je motiv porodične tragedije u Rakovici!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2015, 06:59

Marinko Rebić (53) usmrtio Ružu Rebić (57), a onda se isekao po stomaku i vratu pokušavajući samoubistvo..BEOGRAD - Marinko Rebić (53) usmrtio je juče svoju sestru Ružu Rebić (57) sekirom, a potom pokušao i sebi da oduzme život u stanu u Ulici 17. oktobra broj 27 u Rakovici. Muškarac je s...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.