Prekvalifikovana optužnica protiv Mire Marković

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekvalifikovana optužnica protiv Mire Marković

Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da prekvalifikuje optužnicu protiv Mirjane Marković, pa će se umesto nezakonitog posredovanja, njoj na teret stavljati podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja za šta je zaprećena kazna do 12 godina.

Potrparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je za to krivično delo zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora i da će Tužilaštvo predložiti da se supruzi bivšeg predsednika SRJ sudi u odsustvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Time su ostvarene zakonske pretpostavke da ne nastupi zastarelost krivičnog gonjenja kao i da se Markovićevoj sudi bez obzira na činjenicu što se nalazi u bekstvu", kazao je Zorić podsećajući da je Interpolova crvena poternica raspisana za njom još na snazi.

Sud vodi istragu protiv Markovićeve i Miloševića

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu vodi istagu protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića, koja je trenutno u prekidu zato što su oni u bekstvu, izjavila je danas portparol suda Maja Kovačević.

"Čim budu uhapšeni istraga će biti nastavljena", kazala je Kovačevićeva Tanjugu.

Branilac Markovićeve, advokat Zdenko Tomanović izjavio je da će poternica srpskog suda za bivšom predsednicom Jugoslovenske levice i zbog zastarelosti postupka, biti ukinuta posle 13. oktobra.

Nekadašnje Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je krajem 2002. godine optužnicu protiv Mirjane Marković zbog nezakonitog posredovanja za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Markovićeva je tada optužena da je nezakonito uticala da se dadilji njenog unuka dodeli državni stan.



Pokrenuti postupak protiv Markovićeve i Marka


Demohrišćanska stranka Srbije zatražila je danas pokretanje postupka protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića zbog ilegalne trgovine duvanom, uz odredjivanje pritvora.

Ta stranka je, takodje, zatražila i da sudije, koje su vodile krivične postupke protiv Markovićeve i Marka Miloševića, ukoliko su reizabrane, odmah budu razrešene, jer zastarevanje krivičnih postupaka protiv njih dvoje smatra "nevidjenom brukom i sramotom srpskog pravosudja".

"DHS S zahteva od specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da odmah pokrene postupak protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića za ilegalnu trgovinu duvanom, jer su oni na vrhu piramide u policijskoj akciji 'Mreža' i predloži odredjivanje pritvora, kao i da objasni javnosti zašto to do sada nije učinjeno", navedeno je u saopštenju.

"Vodjenje postupka samo protiv Stanka Subotića - Caneta i još nekoliko lica podseća na selektivnu pravdu gde se glavni vinovnici, medju njima Mira i Marko, kao i nekoliko najvećih ovdašnjih tajkuna, na čudan način amnestiraju", ocenila je DHS S.

Mirjana Marković i Marko Milošević su supruga i sin pokojnog predsednika SRJ i Srbije i lidera Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića i ne nalaze se u zemlji.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava LDP protiv glavnog urednika "Kurira"

Izvor: Blic, 21.Sep.2010

Liberalno-demokratska partija podnela je danas Prvom osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Jovice Krtinića zbog zloupotrebe službenog položaja, izjavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović...Jovanović je rekao da je iz tog lista pred zakazanu...

Nastavak na Blic...

Zorić: Miri Marković preti kazna do 12 godina

Izvor: Blic, 21.Sep.2010

Portaporol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas da je nadležno tužilaštvo, prateći proces optuženoj Mirjani Marković, donelo odluku o prekvalifikaciji krivičnog dela neovlašćeno posredovanje u podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, za šta je zaprećena...

Nastavak na Blic...

Markovićevoj promenjena optužba

Izvor: B92, 21.Sep.2010

Beograd -- Više tužilaštvo je prekvalifikovalo krivično delo za koje je optužena Mirjana Marković, čime su ostvarene zakonske pretpostavke da ne nastupi zastarelost... Krivično delo neovlašćenog posredovanja i podstrekavanja, tužilaštvo je prekvalifikovalo na zloupotrebu službenog položaja...Za...

Nastavak na B92...

Tužilaštvo menja optužnicu protiv Mirjane Marković (VIDEO)

Izvor: EMportal, 21.Sep.2010

Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da prekvalifikuje optužnicu protiv Mirjane Marković, pa će se umesto nezakonitog posredovanja, njoj na teret stavljati podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja za šta je zaprećena kazna do 12 godina.

Nastavak na EMportal...

Tužilaštvo odlučilo da prekvalifikuje optužnicu

Izvor: Beta, 21.Sep.2010

BEOGRAD, 21. septembra 2010. (Beta) - Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da prekvalifikuje optužnicu protiv Mirjane Marković, pa će se umesto nezakonitog posredovanja, njoj na teret stavljati podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja za šta je zaprećena kazna do 12 godina...Potrparol...

Nastavak na Beta...

Miri Marković će se suditi u odsustvu

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2010

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas da je nadležno tužilaštvo, prateći proces optuženoj Mirjani Marković, donelo odluku o prekvalifikaciji krivičnog dela neovlašćeno posredovanje u podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, za šta je zaprećena kazna...

Nastavak na Radio 021...

Suđenje Mirjani Marković u odsustvu

Izvor: Danas, 21.Sep.2010

Više javno tužilaštvo u Beogradu u slučaju Mirjane Marković, bivše predsednice JUL-a, odlučilo je da prekvalifikuje krivično delo neovlašćenog posredovanja u krivično delo podstrekivanja na zloupotrebu službenog položaja, potvrdio je za Danas portparol tužilaštva Tomo Zorić. Inače, za...

Nastavak na Danas...

Nova optužnica protiv Mirjane Marković

Izvor: Blic, 22.Sep.2010, 01:05

Beograd - Mirjana Marković i Marko Milošević neće moći da se vrate u Srbiju kao slobodni građani. Za oboma je na snazi Interpolova poternica zbog šverca cigareta, a juče je protiv udovice Slobodana Miloševića prekvalifikovana i optužnica u slučaju nezakonitog dodeljivanja stana Živki - Cici...

Nastavak na Blic...

SLUČAJ MIRE MARKOVIĆ JOŠ NE ZASTAREVA!

Izvor: Kurir, 22.Sep.2010

BEOGRAD - Mira ipak ne dolazi u Srbiju! Više javno tužilaštvo promenilo je kvalifikaciju krivičnog dela u optužnici protiv Mire Marković, supruge Slobodana Miloševića..BEOGRAD - Mira ipak ne dolazi u Srbiju!..Više javno tužilaštvo promenilo je kvalifikaciju krivičnog dela u optužnici protiv...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.