Povređeno sedam osoba u udesu

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno sedam osoba u udesu

(Beta)

Beograd, Kragujevac -- U saobraćajnoj nesreći kod Starog sela, 10 kilometara od Velike Plane, sinoć je povređeno sedam osoba, od kojih je petoro dece.

Kako B92 saznaje u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci, povređeni su van životne opasnosti. Povređena deca zadobila su teške telesne povrede. Dvoje dece je na hirurgiji, jedno na Ortopediji bolnice u Smederevskoj Palanci, dok je dvoje najteže povređene dece upućeno na Dečiju hirurgiju Kliničkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kragujevcu.

Do udesa je došlo usred pucanja gume na kombiju u trenutku dok je obilazio mini bus, koji je iz Zemuna u Kragujevac prevozio dvanaestoro dece i četvoro odraslih.

Usled sudara, minibus je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se na bok.

Dve najteže povređene devojčice, koje imaju povrede glave, prebačene su u Klinički centar u Kragujevcu, gde su zadržane na daljem lečenju, rekao je za B92 direktor te ustanove Radoslav Aleksić.

"Obe su u stabilnom zdravstvenom stanju, vitalne funkcije su normalne. Ispitivanja i konsultacije su još u toku, ali deca su stabilna”, rekao je Aleksić.

"Ne očekuju se neka pogoršanja. Jedino, posle obavljanja konsultacija i nekih novih snimanja kod jedne devojčice, moguće je da, kada se bude videla na snimku desna vilica, videće se da li je potrebna intervencija. Ali, to će odrediti maksilofacijalni hirurg”, naveo je on.

Povređeni članovi karate kluba

Deca koja su povređena u saobraćajnoj nesreći vraćala su se sa 2. kvalifikacionog turnira za pojedinačno prvenstvo u JKA (Džikaej) Karate federaciji, a sa njima su bili i neki od roditelja, izjavio je portparol te federacije Zorislav Škorić.

Prema njegovim rečima, povređeni su se vozili u minibusu karate kluba "Šoto" iz Kragujevca koji se sudario sa vozilom italijanskih registarskih oznaka.

On je naveo i da su se deca karate kluba "Šoto" zajedno sa još 41 klubom iz zemlje juče u Zemunu takmičila za kvalifikacije za pojedinačno prvenstvo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deca ispadala kroz prozore minibusa

Izvor: Blic, 09.Nov.2008

SMEDEREVO, KRAGUJEVAC - Osam osoba, među kojima petoro dece članova Karate kluba „Šoto” iz Kragujevca, teško je povređeno preksinoć u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod Starog Sela, kada je na njihov minibus, kojim su se vraćali s takmičenja u Zemunu, naleteo kombi....

Nastavak na Blic...

Mladi karatisti povređeni u sudaru biće dobro

Izvor: Mondo, 09.Nov.2008

U saobraćajnoj nezgodi kod Starog Sela u blizini Velike Plane povređeno sedam osoba i sve su van životne opasnosti, potvrđeno u bolnici u Smederevskoj Palanci. Beogradski mediji prenose da je među povređenima petoro dece, od kojih dvoje sa teškim povredama.

Nastavak na Mondo...

Povređeni kod Plane su karatisti iz Kragujevca

Izvor: Kurir, 09.Nov.2008

KRAGUJEVAC, 9. novembra (Tanjug) - Zdravstveno stanje dvoje dece koja su posle saobraćajne nesreće nedaleko od Velike Plane smeštena na Dečju hirirurgiju Kliničkog centra u Kragujevcu, je stabilno, izjavio je Tanjugu dežurni lekar prof. dr Radoslav Aleksić. Prema njegovim rečima, reč je o devojčici...

Nastavak na Kurir...

POVREĐENO 12 MALIH KARATISTA!

Izvor: Press, 09.Nov.2008

U teškom udesu na autoputu kod Velike Plane minibus sa malim karatistima iz Kragujevca sleteo s puta i prevrnuo se. Na lečenju u bolnici zadržani petoro mališana i troje njihovih roditelja. .Dvanaestoro dece, članova karate kluba iz Kragujevca, povređeno je u teškom udesu koji se u subotu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.