Povređeni dečak danas stabilno

Izvor: B92, 08.Dec.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni dečak danas stabilno

Beograd -- Zdravstveno stanje dečaka, koji je zadobio teške povrede padom sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu, danas je stabilno.

Direktorka Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Ida Jovanović je rekla da je dečak, nakon jučerašnje operacije, kada je izvršena intervencija na obe noge i ruke, van životne opasnosti i da je sada na odeljenju intenzivne nege.

Ona je najvela da je dečak svestan i da je rekao da je tužan.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranijim izjavama lekara, dečakovo stanje zahteva ozbiljno bolničko lečenje i još nekoliko hirurških intervencija.

Podsetimo, dečak je stradao u porodičnoj tragediji koja se dogodila u utorak 6. decembra nešto posle podneva u Batutovoj ulici u Beogradu, kada su njegovi otac i majka sa njim skočili sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u kome je ova porodica bila smeštena.

Supružnici su ostali na mestu mrtvi, a teško povređeni dečak odmah je prebačen u Urgentni centar Klinično-bolničkog centra na reanimaciju, a potom na Univerzitetsku dečju kliniku.

Dečak je imao teške telesne povrede, tačnije povrede obe nadlaktice i butne kosti, karlične kosti, kao i kontuziju mozga i levog plućnog krila.

Dačić: Istragu vodi Tužilaštvo

Povodom porodične tragedije, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ocenio da je taj tragični slučaj očigledno uzrokovan problemima koji su pratili tu porodicu.

Istraga se, kako kaže Dačić, vodi u Tužilaštvu i ne bi trebalo otvarati prostore za različite spekulacije.

"Istraga se vodi u Tužilaštvu, ali sa te strane mislim da tu nema puno prostora za neke spekulacije, jednostavno to je bila zajednička, čini mi se, odluka porodice i srećom - dete je preživelo ", kazao je on.

Božović: Moralno samoubistvo

Ratko Božović

Međutim, sve je veći broj samoubistava i agresije u društvu. Takvu situaciju sociolog Ratko Božović objašnjava tranzicionim periodom kroz koji zemlja prolazi.

On je, gostujući u emisiji "Hoću da znam", istakao da se u Srbiji jedan sistem srušio, a novi nije izgrađen, što je dovelo do vakuuma u kom pojedinac ne može da se izbori sam, a političari su, kako kaže, zauzeti rešavanjem većih problema, dok život običnog čoveka zanemaruju.

"Ovde se desilo i moralno samoubistvo. Sada vidimo koliko smo u samodovoljnosti i u jednom malom prostoru neosetljivi prema drugima. Dijagnozu odmah možete postaviti, ne postoji empatija prema drugome, ne vidimo drugoga. Nemamo moralna čula prema drugome koji pati ili je u nesreći koja je mnogo veća od one koju živi taj koji je moralno neosetljiv", kazao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tragedija na Zvezdari: Dečak bolje, ali sluti da je siroče!

Izvor: S media, 08.Dec.2011

Zdravstveno stanje četvorogodišnjeg dečaka, koji je zadobio teške povrede padom sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici u Beogradu, danas je stabilno, izjavila je Tanjugu direktorka Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Ida Jovanović...Ona je rekla da je dečak, nakon jučerašnje...

Nastavak na S media...

Trogodišnji dečak van životne opasnosti - istraga o tragediji u Tužilaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2011

BEOGRAD -..Zdravstveno stanje trogodišnjeg dečaka koji je zadobio teške povrede nakon pada sa šestog sprata danas je stabilno – izjavila je Tanjugu direktorka Klinike u Tiršovoj Ida Jovanović...Ona kaže i to da je dečak nakon jučerašnje operacije na obe noge i ruke van životne opasnosti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.