Posle dva veta, Duda potpisao treći zakon o pravosuđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle dva veta, Duda potpisao treći zakon o pravosuđu

Poljski predsednik Andžej Duda potpisao je danas jedan od tri sporna zakona u okviru reforme pravosuđa koja je izazavala proteste građana i kritike evropskih institucija.

Duda je prethodno odbio da podrži druga dva zakona, a opozicija i demonstranti su tražili da stavi veto i na ovaj zakon koji ministru pravde daje velika ovlašćenja između ostalog i da imenuje i smenjuje predsednike opštih sudova u državi.

On je prethodno odbio da potpiše Zakon o vrhovnom sudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Zakon o državnom pravosudnom veću, što je iznenadilo vladajuću stranku Pravo i Pravda, prenosi AP.

Poljska konzervativna vlada najavila je juče da će uprkos vetu poljskog predsednika nastaviti da sprovodi pravosudnu reformu.

"Nećemo popustiti pred pritiscima ulice i stranih zemalja", poručila je premijerka Beata Šidlo sinoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljski predsjednik potpisao jedan od tri sporna zakona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2017

Poljski predsjednik Andrzej Duda potpisao je u utorak prijedlog zakona koji omogućava ministru pravde da postavlja i smjenjuje predsjednike sudova sa opštom jurisdikcijom u zemlji. To je jedan od tri sporna zakona iz kontroverzne pravosudne  reforme koja je izazvala masovne proteste u Poljskoj.   Zakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.