Optužen piroman koji je zapalio policajce

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen piroman koji je zapalio policajce

Treće osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Lejića (39), koji se pre dva meseca polio benzinom i zapalio ispred „Parking servisa“ na Starom sajmištu.

Lejić se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a kako “Blic” saznaje, tužilaštvo traži kaznu od dve i po godine zatvora.

Lejić je optužen da je sredinom februara došao ispred “Parking servisa” na Sajmištu izazvan time što mu je pauk tog dana čak dvaput odneo automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog nepropisnog parkiranja. Na obližnjoj pumpi kupio je flašu benzina, a potom došao do rampe parkinga, preteći da će se zapaliti. Radnici su odmah pozvali policiju, a prvi su pristigli dvojica policajaca iz Novog Beograda. Lejića su najpre pokušali da urazume, ali se on ipak polio benzinom i zapalio upaljačem. Dvojica policajaca pokušala su da ugase plamen koji je Lejiću zahvatio čitavo telo i pritom su i sami zadobili teške opekotine.

U prvim danima nakon incidenta Lejić je bio osumnjičen za pokušaj ubistva policajaca, ali je istragom utvrđeno da je polio benzinom samo sebe, a da su se oni povredili pokušavajući da mu pomognu. U incidentu je pretrpeo teške povrede, a nakon lečenja na VMA, prebačen je u zatvorsku bolnicu, odakle je naposletku prebačen u pritvor, gde će čekati suđenje. Tokom istrage tužilaštvo je obavilo i neuropsihijatrijsko veštačenje, kojim je utvrđeno da je Lejić uračunljiv i da nije duševni bolesnik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Optužen jer se sam zapalio

Izvor: B92, 18.Apr.2015

Treće osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Lejića, koji se pre dva meseca polio benzinom i zapalio na Starom sajmištu, piše "Blic"...Lejić se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a kako “Blic” saznaje, tužilaštvo traži kaznu od dve i po godine zatvora...Lejić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.