Odbijen zahtev Kapetana Dragana da mu se ukine istražni zatvor

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev Kapetana Dragana da mu se ukine istražni zatvor

Pretresno veće Županijskog suda u Splitu odbilo je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, za ukidanje istražnog zatvora, saopšteno je iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Sudsko veće je odlučilo da rasprava u procesu protiv Kapetana Dragana bude odložena za 20 i 21. septembar.

Kapetan Dragan je zatražio ukidanje istražnog zatvora, jer, kako smatra, više nema razloga da i dalje traje, te naglasio da je iz sudskog spisa vidljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da neće moći biti donesena osuđujuća presuda.

Iako je glavni pretres javan ni juče ni danas u sudnici u Splitu nije bilo medija, navode iz "Veritasa".

Odbrana ocjenjuje da je razlog nezainteresovanosti medija taj što su svedoci odbrane uspešno osporili sve navode optužbe.

Kapetan Dragan je kao komandant srpskih dobrovoljačkih jedinica u Hrvatskoj optužen za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima hrvatske vojske i hrvatske policije u Kninu u leto 1991. i u selu Bruška kod Benkovca, u Dalmaciji, u februaru 1993. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtjev Kapetana Dragana za ukidanje istražnog zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2017

SPLIT - Pretresno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je zahtjev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, za ukidanje istražnog zatvora, saopšteno je iz Dokumentaciono informacioni centar "Veritas"...Sudsko vijeće je odlučilo da rasprava u procesu protiv Kapetana Dragana bude odgođena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.