Nedovoljno protivgradnih raketa za zaštitu Mačve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljno protivgradnih raketa za zaštitu Mačve

Sezona protivgradne zaštite počela je 15 aprila . U opštini Šabac, u kojoj je voćarsvo najrasprostranjenja delatnost a samim tim i rizici proizvodnje veliki , u funkciji je 25 protivgradnih stanica. Svaka od njih ima po dva strelca , koji provode sate ispred lansirnih pozicija kako bi zaštitili ljude i letinu ali njihov status nije adekvatno vrednovan.

Iz odeljenja za poljoprivredu ovog grada kažu da je lokalna samouprava obezbedila 85 protivgradnih raketa što predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u proseku 3 do 4 rakete po stanici . I radarski centar Valjevo isporučio je po 5 protivgradnih raketa ali ni to nije dovoljno i ne predstavlja garanciju odbrane. Optimum zaštite, smatra Predrag Sredanović,iz direkcije za agrar je 12 protivgradnih raketa.

Problem u praksi predstavlja nadoknada za angažman strelaca, koja je, delom iz budžeta delom iz opštine a ona je u 2016. godini iznosila 30 hiljada dinara po strelcu.

Inače, žitelji ovog dela Srbije najviše su okrenuti voćarskoj proizvodnji. Čak šest hiljada hektara je pod voćnim zasadima, jabukama, kruškama, trešnjom. Jagodičasto voće, zahvaljujući pomoći lokalne samouprave u vidu subvencija za bušenja bunara doživljava ekspanziju. I zato očuvanje letine, zasada i ostalih dobara u uslovima nedovoljnog broja raketa najviše brine i strelce iz ovog kraja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Status strelaca neadekvatno vrednovan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2017, 18:00

U opštini Šabac, u kojoj je voćarstvo najrasprostranjenja delatnost, rizici proizvodnje u slučaju grada su veliki. Zato je 15. aprila počela sezona protivgradne zaštite, a u funkciji je 25 stanica...Svaka od njih ima po dva strelca, koji provode veliki broj časova ispred lansirnih stanica, kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.