Nastavljena potraga za posadom potonulog broda

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena potraga za posadom potonulog broda

U Smederevu traje potraga za dva člana posade teretnog broda "BEOGRAD 10", koji je potonuo je na desnoj obali Dunava kod Smederevske Tvrđave U Smederevu traje potraga za dva člana posade teretnog broda "BEOGRAD 10", koji je pretprošle noći potonuo je na desnoj obali Dunava kod Smederevske Tvrđave. U udesu broda nestala su dva člana posade Milan Brzaković 35 i Nikola Kosovac 49, za kojima je i zvanično raspisana potraga, saopšteno je „Novostima“ u Višem tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Smederevu. Istragu vode Inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, Vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i tužilaštvo. Na licu mesta su Žandarmerija i rečna policija koji su, zajedno sa mehanizacijom preduzeća "Ivan Milutinović- PIM" iz Beograda angažovani na spasavanju broda. Neophodno je da se brod, koji je nasukan i prevrnut, stabilizuje i obezebedi, kako bi se ronioci mogli da se spuste u unutrašnjost barže, u potrazi za posadom. Brod "BEOGRAD 10" prevozio je oko 660 tona kamena-tucanika na relaciji Brnjica – Beograd. Trebalo da se usidri u rejonu luke Smederevo.Gde i kada je došlo do potonuća za sada se ne zna, kao ni uzrok potonuća.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUNAV UTIHNUO Počela operacija okretanja nasukanog broda, posada još NIJE PRONAĐENA

Izvor: Blic, 04.Nov.2016

Sudbina dvojice članova posade teretnog broda koji se juče prevrnuo i nasukao na ušću Jezave u Dunav kod Smedereva još uvek nije izvesna. Zapovednik Milan Brzaković (35) iz Prova kod Vladimiraca i Nikola Kosovac (49) iz Seleuša kod Alibunara, upravitelj stroja, vode se kao nestali. Sam brod, dugačak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.