Nastavak suđenja grupi Darka Šarića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2010, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja grupi Darka Šarića

BEOGRAD -

Pred Specijalnim sudom danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Darka Šarića optuženoj za šverc gotovo dve i po tone kokaina iz Južne Amerike.

Na jučerašnjem suđenju bez prisustva javnosti svedočio je svedok saradnik Radan Adamović.

Svedočenje Adamovića zatvoreno je za javnost na njegov zahtev, a danas bi trebalo da svedoči drugi svedok saradnik u tom procesu Nebojša Joksović.

Suđenje je juče formalno počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispočetka.

Optuženo je ukupno 20 ljudi, od kojih su Šarić i još šestorica u bekstvu i njima se sudi u odsustvu, dok su Nebojša Joksović i Radan Adamović dobili status svedoka saradnika.

Optužnicom podignutom u aprilu kao organizatori grupe označeni su Šarić, Goran Soković, obojica iz Pljevalja u Crnoj Gori, kao i Željko Vujanović iz Kragujevca.

Optuženi se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za šta je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna u trajanju od 30 godina do 40 godina.

Optužnicom su obuhvaćene dve zaplene kokaina u toku 2009. godine. U prvoj 15. oktobra 2009. godine u urugvajskoj luci Santa Lusija, nedaleko od Montevidea, na jahti "Maui" zaplenjeno je 2.174 kilograma kokaina.

Nekoliko meseci kasnije, 19. januara 2010. zaplenjeno je 235 kilograma kokaina u blizini Pize u Italiji.

Nastavak suđenja zakazan je za 14.30.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje grupi Darka Šarića za kraj novembra

Izvor: TV Avala, 26.Okt.2010

Suđenje grupi Darka Šarića, optuženoj za šverc gotovo 2,5 tone kokaina iz Južne Amerike, odloženo je danas za 25. novembar jer se pred Specijalnim sudom zbog bolesti nije pojavio advokat Ljubisav Radisavljević.

Nastavak na TV Avala...

Svedok saradnik razotkriva Šarića

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 00:35

Beograd -- Svedok saradnik Radan Adamović kaže i da je Šarić naredio da se spali kuća advokata koji mu se zamerio, a što su pripadnici njegovog klana i učinili, piše Blic... Adamović optužuje Šarića da je organizovao grupu koja je švercovala kokain i imenovao je ostale pripadnike grupe i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.