Svedok saradnik razotkriva Šarića

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok saradnik razotkriva Šarića

Beograd -- Svedok saradnik Radan Adamović kaže i da je Šarić naredio da se spali kuća advokata koji mu se zamerio, a što su pripadnici njegovog klana i učinili, piše Blic.

Adamović optužuje Šarića da je organizovao grupu koja je švercovala kokain i imenovao je ostale pripadnike grupe i opisao šta su bila njihova zaduženja.

Adamović, koji je svedočio juče i prekjuče na suđenju Šarićevoj grupi, tvrdio je da je naređenja dobijao od drugooptuženog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gorana Sokovića (39), koji je u bekstvu.

Inače, Sokovića, osumnjičenog da je jedan od organizatora grupe, brani advokat Marko Kljajević, nekadašnji predsednik veća koje je sudilo za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Svedok saradnik je opisao kako je dogovorena isporuka kokaina, kada je 15. oktobra 2009. u urugvajskoj luci Santa Lusija na jahti "Mau" zaplenjeno 2.174 kilograma kokaina.

Adamović je svedočio i da je od Željka Vujanovića (32), koji se tereti kao treći organizator kriminalne grupe, dobio naređenje avgusta 2009. da se pripremi za put u jednu zapadnoevropsku zemlju, gde je trebalo da učestvuje u daljoj prodaji i skrivanju kokaina.

Taj kokain je trebalo da pristigne 15. oktobra iz Južne Amerike prekookeanskim brodom „Pirgos". Bilo je planirano da kokain sa jahte „Maui" prebaci na brod „Pirgos", ali se to nije desilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.