Moguća osuda Karadžića za genocid

Izvor: Akter, 29.Sep.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moguća osuda Karadžića za genocid"

Amir Ahmić rekao je da je rasprava u Haškom tribunalu na suđenju Radovanu Karadžiću bila fokusirana na pitanja u vezi sa genocidom i u drugim opštinama, ne samo u Srebrenici

Ahmić je za agenciju Anadolija izrazio uverenje da će "genocid u Srebrenici u ovom postupku biti dokazan".

"Nadam se da će nakon odluke Žalbenog veća, presuda uključiti genocid i za opštine mimo Srebrenice", rekao je Ahmić, a prenose sarajevski mediji.

On je ocenio da se konačna >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << presuda Haškog tribunal u slučaju Karadžić može očekivati do kraja 2015. godine.

Tužilaštvo i odbrana izneće završne reči u periodu od 29. septembra do 2. oktobra, nakon čega će uslijediti iznošenje

argumenata u postupku replike u utorak, 7. oktobra.

Karadžić je optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.