Misteriozni razbojnici, ipak nisu pucali

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni razbojnici, ipak nisu pucali

Obrt u istrazi posle drame koja se dogodila u petak poslepodne. Policija još traga za maskiranim osobama NASTAVLjA se policijska potraga za tri nepoznata, naoružana lica, maskirana fantomkama koja su u petak vozeći velikom brzinom automobilom sletela s regionalnog puta Rakelići - Marićka kod Prijedora. Nakon sletanja, naoružane osobe su zapalile vozilo i pobegle u nepoznatom pravcu. Od tada policajci "češljaju" okolne šume i sela. Angažovani su bili i "specijalci" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i helikopteri. Međutim, razbojnici još nisu pronađeni. Policijskom istragom utvrđeno je da tri naoružana, maskirana razbojnika nisu pucala na radnike koji su se popravljajući put zatekli na mestu njihovog sletanja automobilom, kao što se u subotu pominjalo. Radnici su pomislili da je reč o saobraćajnoj nesreći i krenuli da im priteknu u pomoć. Međutim, kada su videli tri naoružana lica, počeli su da beže. Prema rečima portparolke CJB Prijedor, Marije Matić, na osnovu tragova koji su pronađeni na licu mesta i izjava svedoka, policijski službenici su utvrdili da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja. - Utvrđeno je da je više prasaka, koji su pomenuti, nastalo od dinamičnog sagorevanja zapaljenog putničkog automobila. Na užem i širem mestu događaja i dalje se nalaze policijski službenici koji preduzimaju druge mere i radnje s ciljem pronalaženja aktera ovog događaja - izjavila je Matićeva. Kako saznajemo, čule su se eksplozije stakla i guma zapaljenog automobila, koje su ličile na pucnjavu, a na licu mesta nisu pronađene čaure. Meštani Rakelića još uvek su uznemireni ovim događajem. Kažu, spavalo se "s jednim otvorenim okom". - Ja sam se zatekao ovde u dvoritštu svoje kuće kada se to desilo. Čuo sam da se nešto dogodilo, ali sam ugledao momka sa puškom, video da nešto gori, pa sam pobegao. Posle je došla policija, odmah se sve smirilo, a šta je to bilo i ko su oni, niko ne zna - kaže meštanin Rakelića, Vojo Aleksić.NIŠTA NIJE OROBLjENO PRIČALO se u petak da su naoružani razbojnici bežali s opljačkanim plenom. Međutim, na području koje operativno pokriva Centar javne bezbednosti Prijedor i policija Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, nema registrovanih razbojništava koja se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prijedor: Istraga nastavljena, policija se povukla sa terena

Izvor: Cafe.ba, 29.Maj.2016, 12:42

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske povukli su se sa terena i više ne pretražuju područje Rakelića i Marićke gdje su u petak, 27. maja, tri maskirana i naoružana lica sletjela s puta, zapalila automobil u kojem su bila i potom pobjegla u nepoznatom pravcu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.