Ministar je mogao da saopšti činjenice

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar je mogao da saopšti činjenice

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je pištolj, kojim je pre 22 godine njegov prijatelj izvršio samoubistvo, bio uredno registrovan na njegovo ime i da je ministar unutrašnjih poslova "morao ili mogao" da zna da je laž da je oružje bilo nelegalno

"Tragična činjenica je da je pre 22 godine jedan od mojih najbližih prijatelja izvršio samoubistvo u stanu mog oca u kome sam tada živeo, pištoljem uredno registrovanim na moje ime, u momentu kada ja nisam bio kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kuće", naveo je Janković na svom tviter nalogu.

Janković je dodao da je tabloid Informer "otkrio" nešto što nikad nije skrivano i uprkos demantiju nastavio kampanju laži.

"Tabloid, bez ikakvog osnova, nastavlja da tvrdi da je pištolj CZ99 serijski br. 42004 kojim je izvršeno samoubistvo bio nelegalan. Kampanju laži dalje širi Televizija Pink. Prost uvid u registar podataka o oružju u posedu gradjana, koji vodi MUP, dokazuje da je prvi vlasnik tog pištolja, koji je kupljen u fabričkoj prodavnici u Kragujevcu, bio moj otac; da je dan pre tragedije pištolj sa njegovog imena preregistrovan na moje ime (registarski broj oružnog lista, koji je izdat u mom rodnom gradu Loznici, bio je 7391", naveo je Janković.

Zaštitnik je dodao da je pištolj bio u njegovom vlasništvu narednih 15 godina, dok ga 13. novmebra 2008. godine nije prodao i novi vlasnik ga u Beogradu registrovao na svoje ime.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.