Stefanović čeka Tužilaštvo, Janković demantuje

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović čeka Tužilaštvo, Janković demantuje

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u ponedeljak da će konsultovati Tužilaštvo o navodima da je u stanu zaštitnika gradjana Saše Jankovića 1993. godine izvršeno samoubistvo iz pištolja čiji je Janković bio vlasnik.

"Ja ću se konsultovati sa Tužilaštvom, postoji nekoliko interesantnih pitanja. Da li je to oružje bilo registrovano, da li je registrovano na njegovo (Jankovićevo) ime i da li ima dozvolu za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << oružje", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

On je kazao da je prošlo mnogo godina, te mora da se vidi šta je pravno moguće.

Dnevni list Informer naveo je 18. aprila da se u stanu Jankovića 1. aprila 1993. godine zaštitnikovim pištoljem ubio njegov drug Predrag Gojković, a da Janković za taj pištolj nema dozvolu.

Demanti Saše Jankovića objavljen je u današnjem izdanju "Informera".

Janković je naveo da je od svih tvrdnji objavljenih u Informeru 18. aprila tačno jedino da se 1993. godine u stanu u kom je živeo desila smrt njegovog bliskog prijatelja.

"Potpuna je neistina da sam 1993. bio privodjen i saslušavan zbog držanja nelegalnog oružja kojim je počinjeno samoubistvo. Čista laž o nelegalnom pištolju i da me sa njim ucenjuje 'sam vrh bivšeg režima i bezbednosnih struktura', kao i doslovce sve drugo što je u tom tekstu Informer napisao, a televizija Pink prenela u udarnim terminima, najbolja su ilustracija tabloidizacije države i društva na koju godinama upozoravam", naveo je Janković.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stefanović: Konslutovaću Tužilaštvo o samoubistvu u stanu Saše Jankovića

Izvor: Kurir, 20.Apr.2015

Ja ću se konsultovati sa Tužilaštvom, postoji nekoliko interesantnih pitanja. Da li je to oružje bilo registrovano, da li je registrovano na njegovo (Jankovićevo) ime i da li ima dozvolu za to oružje, kaže ministar..BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.