Lekarima Decedre po 15 meseci zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2011, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarima "Decedre" po 15 meseci zatvora

BEOGRAD -

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas troje lekara na po 15 meseci zatvora zbog neadekvatnog lečenja Jelice Radović (19), koja je posle operacije koju su oni obavili na klinici "Decedra", umrla od sepse.

Vlasnica klinike "Decedra" Svetlana Sremčević osuđena je uslovno na godinu dana zatvora sa rokom provere od četiri godine zbog nesavesnog rada u službi.

Načelnik ortopedije na Banjici Slavko Tomić i anesteziolozi Miodrag Stojanović i Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jeremić osuđeni su na po godinu i tri meseca zatvora zbog krivičnog dela - teško delo protiv zdravlja ljudi, rekla je sudija Ljudmila Miljković.

Istom presudom lekarima je izrečena mera zabrane vršenja lekarskog poziva u roku od dve godine od pravosnažnosti ove presude na koju oni imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Sremčevićevoj, koja je inače, po struci filolog izrečena je mera zabrane svakog rada u zdravstvu od 10 godina od pravosnažnosti presude.

Sudija Miljković kazala je, obrazlažući presudu, da je uzrok smrti koji je bio sporan tokom procesa utvrđen nalazima veštaka novosadskog Medicinskog fakulteta, a to je bila sepsa.

Prema njenim rečima, sud je zaključio da su osuđeni krivi jer na mnogobrojna upozorenja zaposlenih na klinici kao i osoba koje su posećivale Radovićevu da se njeno zdravstveno stanje pogoršava nisu reagovali.

"Neadekvatno su reagovali u samom startu, a dalje su nastavili sa davanjem neadekvatne terapije. Da je sve učinjeno možda ishod ne bi bila smrt", kazala je sudija.

Ona je dodala da je Sremčevićeva kriva, jer nije preduzela sve što je bilo potrebno u skladu sa zakonom o zaštiti zdravlja.

Jelica Radović operisala je na klinici "Decedra" 5. septembra 2006. godine čukljeve, a četiri dana kasnije preminula je od sepse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekarima "Decedre" po 15 meseci zatvora

Izvor: Mondo, 27.Jul.2011

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas troje lekara na po 15 meseci zatvora zbog neadekvatnog lečenja Jelice Radović (19), koja je posle operacije koju su oni obavili na klinici "Decedra", umrla od sepse.

Nastavak na Mondo...

Lekari krivi za smrt pacijentkinje u klinici Decedra

Izvor: Studio B, 27.Jul.2011

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas troje lekara privatne Klinike "Decedra" na po 15 meseci zatvora zbog nesavesnog lečenja Jelice Radović (19) koja je umrla nakon rutinske operacije čukljeva na toj klinici. ..Lekarima Slavku Tomiću, Oliveri Jeremić i Miodragu Stojanoviću sud je izrekao...

Nastavak na Studio B...

Lekarima odgovornim za smrt devojke 15 meseci zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2011

Pet godina nakon smrti Jelice Radović, sud je odlučio da su hirurg-ortoped Slavko Tomić i anesteziolozi Miodrag Stojanović i Olivera Jeremić krivi za smrt Jelice i osuđeni su na 15 meseci zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja. Podsetimo, Jelica je preminula od sepse, nakon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.