Lavina na Jahorini, jedna osoba poginula

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2010, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavina na Jahorini, jedna osoba poginula

Jedan Slovenac poginuo je danas u lavini u najpoznatijem domaćem ski centru Krvavec nedaleko od Bleda, javili su slovenački mediji.

Nesrećni slučaj se dogodio kada je neimenovani skijaš prilikom spuštanja sa vrha ski staze prešao iza zaštitne ograde u trenutku kada se pokrenula lavina.

U akciji njegovoj spasavanja učestvovalo je 30 spasilaca i sedam pasa tragača, a potrazi su se priključili i helikopteri slovenačke vojske i policije.

Policijska uprava Kranj saopštila je da skijaš nije preživio lavinu.

Skijalište Krvavec je slovenački najbolji ski centar koji je od Bleda udaljen 35 kilometara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavina zatrpala skijašicu na Jahorini

Izvor: Mondo, 31.Jan.2010

Jedno lice je poginulo, a jedno lakše povređeno u lavini koja se danas oko 16.00 časova pokrenula na Jahorini, nezvanično saznaje Srna.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.