Koncert džez tria Rut Regev u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert džez tria Rut Regev u Pančevu

Izraelsko američka džez umetnica Rut Regev održaće besplatan koncert sa svojim triom na platou ispred Kulturnog centra Pančeva u subotu, 30.maja.

Rut Regev Trio čine Regev, trombon, Jon Saš, tuba i Igal Foni, bubnjevi.

Izraelsko-američka trombonistkinja Regev na muzičkoj sceni sa velikim uspehom svira duže od dve decenije, najavio je KC Pančeva.

Tokom srednjoškolskih dana nastupala je na prestižnim festivalima, a u biografiji ima i članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << orkestru Izraelske armije. Nakon preseljenja u Njujork sarađivala je sa muzičarima širokog stilskog opsega, od Entonija Brekstona i Buča Morisa do klecmer, rok, i bluz bendova.

Kao autorka kombinuje uticaje džez-roka, fanka i fri-džeza. Svoj prvi album predstavila je i na Beogradskom džez festivalu, 2010. godine.

Drugi album sa elementima fanka i bluza objavila je 2013. za poznatog minhenskog izdavača Enja Records. Na omotu ovog albuma Regev je zapisala "Želeli smo da odemo daleko od komponovanja muzike i stvaranja ritmičkog koncepta. Hteli smo da se fokusiramo na istraživanje atmosferičnih aspekata muzike, raspoloženja, drugim rečima - vajba“.

Kako je istaknuto u najavi, Regev će biti narator i vodič u novom dokumentarno-igranom filmu Mladena Matičevića, “ Meet Micky Jazz”, o prvim džezerima u Srbiji, po scenariju Lavinije Davenport i ideji Miše Blama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.