Kolaps u Beogradu

Izvor: BKTV News, 11.Dec.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps u Beogradu

Saobraćaj u Beogradu veoma je otežan zbog snega koji pada već nekoliko sati, a Beograd put čisti samo ulice prvog prioriteta, dok su ostale ulice uglavnom neprohodne za saobraćaj.

U taksi službama navode da je saobraćaj u kolapsu, da ne mogu da dođu do klijenata u ulicima drugog prioriteta kao i da se kroz ulice prvog prioriteta, kroz koji idu vozila GSP, otežano kreće.
U Beotaksiju agenciji Beta su rekli da sneg u mnogim delovima grada nije očišćen kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je najkritičnije u Nemanjinoj ulici, u centru Beograda, zato što je došlo do kvara na tramvajskoj mreži, zatim Senjaku, Rakovici, Miljakovcu i Vidikovcu.
Veliki problemi sa saobraćajem su i u Ustaničkoj i Kruševačkoj ulici, a teško je i na Vračaru, kao i u Bulevaru oslobođenja. Sneg je usporio saobraćaj, pogotovu kod Autokomande, na Pančevačkom mostu, pored sajma, na autoputu kroz prestonicu, kao i na Brankovom mostu, izjavio je ranije danas Tanjugu dežurni dispečer udruženja “Žuti taksi” Milan Simić.
Bilo je problema i manjih izmena u trasama pojedinih linija GSP-a. Sneg koji danas pada u Beogradu stvorio je kolaps u čitavom gradu i u centru grada saobraćajnice su prohodne, ali se vozila veoma sporo kreću, a teška je situacija u Kumodražu i okolnim pojedinim naseljima, rečeno je Tanjugu u dispečerskoj službi “Žutog taksija”.
U Gradskom saobraćajnom preduzeću agenciji Beta je rečeno da je za saobraćaj jedino skraćena linija 65 koja ide samo do Omladinskog stadiona.
Zbog snežnih nanosa Avalski toranj biće zatvoren za posetioce do petka, 14. decembra, saopštilo je Javno preduzeće “Emisione tehnike i veze”.
Zbog snega koji je danas ponovo počeo da pada u glavnom gradu i neprestano veje, ekipe Zimske službe “Beograd puta” su stalno na terenu i trenutno od novih snežnih padavina čiste ulice prvog prioriteta kojima se kreću vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Kako je rečeno Tanjugu u dežurnoj dispečerskoj službi Zimske službe “Beograd puta”, po završetku radova na čišćenju ulica prvog prioriteta, ekipe će preći da rade na saobraćajnicama drugog prioriteta, na kojima se još zadržao ugaženi sneg i led.
Angažovane su sve raspoložive snage i u gradu se za čišćenje i održavanje saobraćajnica koristi so, a van grada mešavina, dok rad otežavaju usponi, kao i to što pojedini vozači ne poseduju odgovarajuću zimsku opremu.
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izvinio se Beograđanima zbog manjeg broja vozila u gradskom saobraćaju tokom prethodnog dana.
Hitna pomoć je u Beogradu do 13 časova obavila 92 intervencije od kojih 35 na javnom mestu i broj poziva toj medicinskoj službi je povećan, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.
Macura je rekla da je od tih 35 intervencija bilo sedam povreda na ledu i da je pomoć lekara najčešće bila potrebna srčanim bolesnicima i da su se u Beogradu u tom periodu dogodila i dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene.
Nadležni apeluju na građane da očiste sneg ispred svojih domova kao i da uklone ledenice sa terasa i krovova.
Izvor: B92
Foto: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teško kroz zavejani Beograd

Izvor: B92, 11.Dec.2012

Beograd -- Saobraćaj u Beogradu veoma otežan zbog snega koji neprestano pada, na nekim mestima pravi kolaps. Ulice prvog prioriteta prohodne, ostatak grada teško dostupan...Ekipe Beograd puta su stalno na terenu i čiste pre svega ulice prvog prioriteta kojima se kreću vozila Gradskog saobraćajnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.