Teško kroz zavejani Beograd

Izvor: B92, 11.Dec.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško kroz zavejani Beograd

Beograd -- Saobraćaj u Beogradu veoma otežan zbog snega koji neprestano pada, na nekim mestima pravi kolaps. Ulice prvog prioriteta prohodne, ostatak grada teško dostupan.

Ekipe Beograd puta su stalno na terenu i čiste pre svega ulice prvog prioriteta kojima se kreću vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća.

U taksi službama navode da je saobraćaj u kolapsu, da ne mogu da dođu do klijenata u ulicama drugog prioriteta, kao i da se kroz ulice prvog prioriteta, kroz koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idu vozila GSP, otežano kreće.

U Beo-taksiju za agenciju Beta su rekli da sneg u mnogim delovima grada nije očišćen, kao i da je najkritičnije u Nemanjinoj ulici, u centru Beograda, zato što je došlo do kvara na tramvajskoj mreži, zatim na Senjaku, Miljakovcu, Vidikovcu i u Rakovici.

Veliki problemi sa saobraćajem su i u Ustaničkoj i Kruševačkoj ulici, a teško je i na Vračaru, kao i u Bulevaru oslobođenja.

Sneg je usporio saobraćaj, pogotovu kod Autokomande, na Pančevačkom mostu, pored Sajma, na auto-putu kroz Beograd, kao i na Brankovom mostu

, izjavio je ranije danas Tanjugu dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Milan Simić.

Bilo je problema i manjih izmena u trasama pojedinih linija GSP-a.

"Sneg koji pada u Beogradu stvorio je kolaps u čitavom gradu i u centru grada saobraćajnice su prohodne, ali se vozila veoma sporo kreću, a teška je situacija u Kumodražu i okolnim pojedinim naseljima", rečeno je Tanjugu u dispečerskoj službi "Žutog taksija".

U Gradskom saobraćajnom preduzeću agenciji Beta je rečeno da je za saobraćaj skraćena jedino linija 65 koja ide samo do Omladinskog stadiona.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura kazala je agenciji Beta da se ekipe otežano kreću na periferiji grada i krajevima u kojima ima uzbdrica, ali da stižu do pacijenata na vreme.

"Lekari do pacijenta stižu nešto kolima, nešto pešice, ali važno je da stižemo na vreme i da nije bilo smrtnih slučajeva", kazala je Macura.

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu radi punim kapacitetom bez prestanka i pored obilnih snežnih padavina, izjavio je generalni direktor aerodroma Velimir Radosavljević.

Zimske službe aerodroma sa povećanim brojem ljudi u smenama neprestano rade na čišćenju piste, manevarskih i parking površina.

Sneg u Srbiji će padati i tokom noći.

Sneg otežava saobraćaj u Srbiji, počelo isključivanje teretnih vozila, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. On kaže: "U Srbiji prvi sneg uvek iznenadi putare. To je jednostavno tako".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas se izvinio građanima zbog problema u prevozu.

Zavejana i Crna Gora, problemi i u ostatku regiona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.