Istraga protiv Martina Vinterkorna

Izvor: Akter, 28.Sep.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Martina Vinterkorna

Nemačko tužilaštvo otvorilo je istragu protiv bivšeg direktora Folksvagena Martina Vinterkorna zbog skandala te kompanije s merenjem izduvnih gasova u vozilima

Tužilaštvo u Braunšvajgu je danas saopštilo da će se istraga usredsrediti na sumnje za prevaru prilikom prodaje vozila manipulacijom podataka o emisiji štetnih gasova.

U saopštenju se dodaje da istraga ima za cilj da utvrdi ko je odgovoran. U tužilaštvo je stiglo više krivičnih prijava, između ostalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jedna iz samog Folksvagena u kojoj se ne navode imena osumnjičenih.

Vinterkorn je posle izbijanja skandala prošle nedelje podneo ostavku, navodeći da to radi u interesu kompanije, ali da koliko zna, on nije uradio ništa pogrešno.

Folksvagen je prošle nedelje priznao da je 11 miliona njegovih vozila opremljeno softverom tako da pri tehničkoj kontroli lažno prikazuje sastav izduvnih gasova. Vrednost te kompanije posle je pala za više od 30 odsto.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenuta istraga protiv bivšeg direktora „Folksvagena“

Izvor: Capital.ba, 28.Sep.2015

BERLIN, Njemački tužioci započeli su danas istragu protiv bivšeg izvršnog direktora „Folksvagena“ Martina Vinterkorna. Istraga će se fokusirati na „navodnu prodaju automobila sa manipulisanim podacima o emisiji štetnih gasova“, saopšteno je danas iz tužilaštva grada Braunšvajga. Vinterkorn...

Nastavak na Capital.ba...

Njemačka: Istraga protiv bivšeg direktora Volkswagena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2015

Njemačko tužilaštvo otvorilo je istragu protiv bivšeg direktora Volkswagena Martina Winterkorna zbog skandala te kompanije s mjerenjem ispušnih plinova  vozilima...U saopćenju se dodaje da istraga ima za cilj utvrditi  ko je odgovoran. U tužilaštvo je stiglo više krivičnih prijava, između...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.