INCIDENT U VALJEVU Službenik Gradske uprave ošamario dečaka jer je svirao harmoniku

Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U VALJEVU Službenik Gradske uprave ošamario dečaka jer je svirao harmoniku

Policija je pokrenula istragu protiv N. I. službenika Gradske uprave zbog sumnje da je ispred zgrade Grada, u centru Valjeva, udario šamar romskom dečaku koji je svirao harmoniku, saznaje „Blic“.

Incident se dogodio 21. jula, a po izjavi dečaka, koji često sedi ispred gradske kuće i svira harmoniku, taj službenik mu je najpre pretio, rekavši da će „polupati i njega i harmoniku”.

Dečak se potom požalio majci koja je bila u blizini, nastavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svira ali se onda službenik, kako je naveo, vratio, uhvatio ga jednom a drugom rukom mu udario šamar dok je njegova sestra vrištala. Potom je pozvala policiju koja je u sklopu istrage uzela i snimak video-nadzora koji je zabeležio fizički nasrtaj službenika N. I. na dečaka. Njegovi roditelji bili sui kod zastupnika romske populacije u Gradskoj upravi Vladimira Pantića, koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru.

- Ako se ispostavi da je u pitanju osoba koja radi u Gradskoj upravi, očekujemo najstrože sankcije. Od Gradske uprave, koja je zadužena za svoje građane i rešavanje socijalnih pitanja, ne očekujemo da šamara romsku zajednicu u Valjevu – poručio je Dragan Gračanin iz lokalnog Centra za integraciju Roma.

N. I. koji radi u Odeljenju za razvoj, od tog dana ne dolazi na posao, ali mu je naloženo da dostavi pismenu izjavu dok će Gradska uprava kako je rečeno, kad dobije kompletan izveštaj policije o incident, “postupiti po zakonu”.

Od postupka N. I. ogradio se GO SDPS čiji je službenik Gradske uprave član, a predsednica stranke Rasima Ljajića u Valjevu Dragana Terzić navela je da je on podneo neopozivu usmenu ostavku na tu funkciju, a učiniće to i pisanim putem. P. VUJANAC
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Službenik šamarao romskog dečaka - harmonikaša!?

Izvor: Mondo, 31.Jul.2016

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević, najoštrije je osudio incident kada je 21. jula, ispred Gradske skupštine u Valjevu, službenik Gradske uprave pretio i fizički nasrnuo na 10. godišnjeg dečaka romske nacionalnosti..Foto: Mondo/ Goran Sivački..Državni sekretar u Ministarstvu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.