Huligan za sud postao karakteran mladić

Izvor: S media, 10.Maj.2011, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligan za sud postao karakteran mladić

Prvo osnovno tužilaštvo uložiće žalbu na presudu kojom je zbog napada na Boška Brankovića, snimatelja B92, Milan Savatović osuđen na desetomesečni kućni zatvor, a njegovi saučesnici Stefan Milićević i Nikola Lazić na uslovne kazne od šest i četiri meseca.

Komentarišući presudu, snimatelj B92 Branković za „Blic“ je rekao da se više oseća poraženim nego razočaranim.

Napadači na kamermana "dobili" kućni zatvor i uslovne kazne
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Šešelj: Ako se ne ispuni pet uslova, neću izvoditi odbranu!!

Palma: Šokiran odbijanjem Šešeljevog zahteva

- Nismo zadovoljni visinom izrečenih kazni i izjavićemo žalbu na presudu. Smatramo da su kazne blage i da nisu adekvatne radnjama koje su optuženi preduzeli prilikom izvršenja krivičnog dela. Naša je ocena da se ovakvim kaznama ne postižu ni svrha kažnjavanja ni ciljevi generalne i specijalne prevencije - izjavio je za „Blic” Ljubivoje Đorđević, javni tužilac Prvog osnovnog tužilaštva.

Đorđević napominje da je tužilac u završnoj reči u potpunosti ostao pri optužnici i zatražio da se optuženi oglase krivima i da budu kažnjeni po odredbama zakona predviđenim za to delo - od tri meseca do pet godina zatvora.

Savatović je, prema optužnici čije je navode prihvatilo veće sudije Ane Trifunović, u julu 2008. godine tokom protesta na beogradskim ulicama zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića prišao snimatelju B92, šutnuo mu nogom kameru i njega u desno rame. Potom su Lazić i Milićević, kao i druga nepoznata lica pritrčali i počeli da tuku Brankovića i slomili mu koleno.

(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo će tražiti oštrije kazne za napadače na snimatelja B92

Izvor: Blic, 11.Maj.2011, 14:25

Republičko javno tužilaštvo saopštilo je danas da će hitno uložiti žlabu na presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su napadači na snimatelja televizije B92 Boška Brankovića osudjeni na kazne kućnog pritvora i uslovne osude i zahtevati oštrije kažnjavanje počinilaca. ..Prvi osnovni...

Nastavak na Blic...

TUŽILAŠTVO TRAŽI OŠTRIJE KAZNE ZA NAPADAČE

Izvor: Kurir, 11.Maj.2011

BEOGRAD - Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da će hitno uložiti žalbu na presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su napadači na snimatelja Televizije B92 Boška Brankovića osuđeni na kazne kućnog pritvora i uslovne osude i zahtevati oštrije kažnjavanje počinilaca...Prvi osnovni...

Nastavak na Kurir...

Tužilaštvo će žalbom tražiti oštrije kazne za napadače na snimatelja

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011

Republičko javno tužilaštvo hitno će uložiti žalbu na presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su napadači na snimatelja televizije B92 Boška Brankovića osuđeni na kazne kućnog pritvora i uslovne osude...Republičko javno tužilaštvo zahtevaće oštrije kažnjavanje počinilaca, navodi...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.