Izvor: B92, 03.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u naselju Leštane

Beograd -- Tri osobe su povređene u skladištu kompanije ED-PRO u beogradskom naselju Leštane, gde je oko 14 časova u jednoj od zgrada te kompanije došlo do eksplozije.

Prema prvim informacijama, u objektu je eksplodirala smesa za punjenje protivgradnih raketa. Uviđaj je završen, a pretpostavlja se da je eksploziju izazvao kvar na jednoj od mašina koje se nalaze u stroju za punjenje.

Od detonacije je uništen krov zgrade i oštećen još jedan objekat koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi u blizini skladišta u kom se desila eksplozija. Prema rečima očevidaca i meštana naselja Leštane, u tom kraju čula su se dva jaka treska.

U Leštane su odmah nakon eksplozije došle brojne ekipe vatrogasaca i specijalnih jednica MUP-a. Pomoćnik ministra policije Predrag Marić rekao je da su trojica radnika, koji su bili u skladištu u vreme eksplozije, prebačeni u Urgentni centar.

Jedan od radnika je u teškom je stanju i nalazi se na odeljenju reanimacije Druge hirurške klinike Urgentnog centra, rekao je Marić. Materijalna šteta u eksploziji je velika i procenjuje se na nekoliko miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leštane: Tri osobe povređene u eksploziji

Izvor: Cafe.ba, 03.Nov.2008

Najmanje tri osobe su povređenje u eksploziji koja se dogodila posle 14 sati u preduzeću "Ed-pro" u beogradskom naselju Leštane.

Nastavak na Cafe.ba...

Povređena trojica radnika u eksploziji

Izvor: Blic, 03.Nov.2008

BEOGRAD - Tri radnika Fabrike za proizvodnju raketnog goriva „Edepro” povređena su juče u 13.45 sati u eksploziji u pogonu za pravljenje punjenja za protivgradne rakete na Kružnom putu, na ulazu u Leštane...Kako „Blic” saznaje, jedan od radnika prevezen je na Odeljenje reanimacije...

Nastavak na Blic...

Jedan od radnika u teškom stanju

Izvor: Kurir, 03.Nov.2008

BEOGRAD, 3. novembra 2008. (Beta) - Jedan od radnika koji su povređeni prilikom eksplozije u pogonu preduzeća "Ed pro" u naselju Leštane u teškom je stanju i nalazi se na odeljenju reanimacije Druge hirurške klinike Urgentnog centra, rekao je načelnik sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.