Eksplozija u Lučanima, radnik povređen

Izvor: Politika, 25.Jun.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Lučanima, radnik povređen

LUČANI – U fabrici „Milan Blagojević” u Lučanima danas se dogodila eksplozija na presi za proizvodnju raketnih goriva, ali i pored toga što je detonacija bila veoma snažna, niko nije ozbiljnije povređen, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor fabrike Radoš Milovanović.

Milovanović je precizirao da se proizvodnim procesom upravlja daljinski i da su radnici, zahvaljujući poštovanju bezbednosnih procedura, ostali nepovređeni.

Prema njegovim rečima, samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jedan radnik je zadobio nekoliko manjih posekotina od krhotina stakla, ali je on previjen i već vraćen na posao.

Milovanović je rekao da će proizvodnja u fabrici biti nastavljena sutra na drugoj proizvodnoj liniji, a da će biti potrebno neko vreme da havarisana mašina bude popravljena.

Presa na kojoj se jutros u 8.45 dogodila ekslozija je, kako je rekao osigurana, a inače ovo je druga eksplozija na istoj mašini u poslednjih deset godina.

Marić: Sledi uviđaj, tek onda o detaljima

BEOGRAD – Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjh poslova Predrag Marić izjavio je da je u namenskoj industriji „Milan Blagojević” u toku uviđaj koji treba da ustanovi detalje u vezi sa eksplozijom koja se jutros dogodila.

„Sledi uviđaj, tak nakon toga ćemo znati više o detaljima. Trenutno nam je poznatao da se jedna radnica požalila da usled detonacije ima problema sa sluhom i upućena je u Dom zdravlja na pregled”, izneo je Marić Tanjugu činjenice poznate u ovom trenutku.

Generalni direktor fabrike Radoš Milovanović precizirao je da se jutrošnja eksplozija (8.45 časova) dogodila na presi za proizvodnju raketnih goriva i, uprkos veoma snažnoj detonaciji, niko nije ozbiljnije povređen

Prema njegovom svedočenju, samo jedan radnik je zadobio nekoliko manjih posekotina od krhotina stakla, ali je on previjen i već vraćen na posao.

Milovanović je rekao da će proizvodnja u fabrici biti nastavljena sutra na drugoj proizvodnoj liniji, a da će biti potrebno neko vreme da havarisana mašina bude popravljena, kao i da će državni organi zajedno sa stručnjacima „Milana Blagojevića” utvrditi uzroke i štetu.

„Državni organi će zajedno sa stručnim ljudima 'Milana Blagojevića' utvrditi uzroke, a u ovom trenutklu još nemamo procenu štete”, izjavio je Milovanović.

-------------------------------------------------------------

Nesreće u namenskoj industriji i vojnim magacinima

LUČANI –Današnja eksplozija u fabrici „Milan Blagojević” u Lučanima, jedna je u nizu nesreća te vrste poslednjih petnaestak godina.

Sledi hronologija:

21. septembar 2011. - U fabrici ''Milan Blagojević'' u Lučanima, u manjem požaru povređen jedan radnik.

 27. decembar 2010. - Niz eksplozija u fabrici ''Sloboda'' Čačak, niko nije povređen a pričinjena ogromna materijalna šteta.

10. maj 2010 - U namenskoj proizvodnji Holding korporacije „Krušik” u Valjevu, u slabijoj detonacije lakše su povređena dva radnika.

4. septembar 2009. - U četiri snažne eksplozije u barutnom odeljenju namenske industrije ''Prvi partizan'' u Užicu poginulo je sedmoro radnika, a 13 je povređeno.

19. oktobar 2006. - Eksplozija u vojnom magacinu kasarne ''7. jul'' u Paraćinu povređene su 22 osobe.

29. maj 2006. - Eksplozija u ''Prvoj iskri'' Barič, tri radnika poginula, troje povređeno.

3. decembar 1997. - Požar u fabrici ''Milan Blagojević'', život je izgubilo troje radnika, a sedam radnika je povređeno.

- 21. juna 1996. - Požar u fabrici ''Prva iskra'' u Bariču, poginulo dvoje ljudi.

- 23. juna 1995. - U fabrici ''Grmeč'' u Zemunu poginulo je 11 radnika, a deset je povređeno.

Tanjug

objavljeno: 25.06.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lučani: Eksplozija prese za raketno gorivo

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2012

Novi incident u namenskom preduzeću "Milan Blagojević". Lakše povređen jedan radnik. Poštovanje procedure spasilo 10 života

Nastavak na Večernje novosti...

Eksplozija u fabrici oružja u Lučanima

Izvor: Glas javnosti, 25.Jun.2012

LUČANI - U fabirici "Milan Blagojević" u Lučanima danas se dogodila eksplozija na presi za proizvodnju raketnih goriva, ali i pored toga što je detonacija bila veoma snažna, niko nije ozbiljnije povređen, izjavio je danas generalni direktor fabrike Radoš Milovanović...Milovanović je precizirao...

Nastavak na Glas javnosti...

Radnik povređen u eksploziji u fabrici u Lučanima

Izvor: Studio B, 25.Jun.2012

U fabirici "Milan Blagojević" u Lučanima danas se dogodila eksplozija na presi za proizvodnju raketnih goriva, ali i pored snažne detonacije niko nije ozbiljnije povređen...Generalni direktor fabrike Radoš Milovanović je izjavio  da se proizvodnim procesom upravlja daljinski i da su radnici, zahvaljujući...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.