Direktor užičkog vodovoda pušten iz pritvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor užičkog vodovoda pušten iz pritvora

Simić je priveden 22. jula zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti zbog neobezbeđivanja opreme i vodovodne infrastrukture sa zahvata Sušička vrela do postrojenja za preradu vode Cerovića brdo, kao i zbog sprovođenja kontrole pijaće vode dva umesto četiri puta mesečno.

Ljudski faktor nije uticao na pojavi algi i nematoda

Analiza Instituta "Jaroslav Černi" pokazala je da ljudski faktor nije uticao na pojavu algi i nematoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Sušičkom vrelu u Užicu, preneo je večeras RTS.

Kako navode u Institutu, moguće je da su se alge našle u slivu uzvodno od Sušičkih vrela, gde za to postoje uslovi, a da su obilne padavine uticale na to da do vrela dođu.

"Ako analize nakon tri dana uzastopno pokažu da nematoda i algi više nema, voda može ponovo da se koristi, ali mora da se vodi računa i da se pojača nadzor i monitoring kako bi se blagovremeno detektovala eventualna pojava i vodovod na kraći period isključio dok prođe talas zagađenja, u slučaju većih i obimnijih padavina", rekao je za RTS Prvoslav Marjanović iz Instituta "Jaroslav Černi".

Pojavom obilnih padavina isti scenario bi mogao da se ponovi, pa, kako se navodi, iako je Sušičko vrelo alternativni izvor, ono nije bezbedno i traži zaštitu i rekonstrukciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktor užičkog vodovoda pušten iz pritvora

Izvor: Blic, 24.Jul.2014

Direktor užičkog Vodovoda Dragan Simić pušten je iz pritvora i, ukoliko dođe do daljeg postupka protiv njega, braniće se sa slobode, izjavio je osnovni javni tužilac u Užicu Vukašin Vujičić...Simić je priveden 22. jula zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.