Danas presuda lekarima i vlasnici “Decedre” zbog smrti Jelice Radović

Izvor: Blic, 27.Jul.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda lekarima i vlasnici “Decedre” zbog smrti Jelice Radović

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu danas će biti izrečena presuda lekarima i vlasnici klinike “Decedra” zbog smrti pacijentkinje Jelice Radović (19), koja je preminula posle rutinske operacije čukljeva na toj klinici.

Za smrt devojke optuženi su Slavko Tomić, glavni hirurg, Miodrag Stojanović, anesteziolog, kao i Olivera Jeremić, dežurni anesteziolog.

Za nesavesno lečenje zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Optužena vlasnica klinike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Svetlana Sremčević, inače filolog po struci, tereti se za nesavestan rad u službi, za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

U izveštaju veštaka sa medicinskog fakulteta u Novom Sadu se konstatuje da su lekari sa "Decedre” napravili propust, jer nisu primetili sepsu na vreme.

U izveštaju se, takođe, navodi da bi devojka imala čak 50 odsto veće šanse da preživi da su lekari iz "Decedre” ranije postavili pravu dijagnozu.

U prvom suđenju, pred tadašnjim Trećim opštinskim sudom, osumnjičeni su negirali optužbe i međusobno prebacivali krivicu za propuste u lečenju preminule devojke.

Jelica Radović je 5. septembra 2006. otišla u kliniku "Decedra" na rutinsku operaciju čukljeva.

Roditelji su primetili da joj nije dobro ubrzo posle operacije, ali su je lekari ove klinike tek 8. septembra prebacili u Urgentni centar.

Nažalost, devojka je umrla sledećeg dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari Decedre proglašeni krivima

Izvor: B92, 27.Jul.2011

Beograd -- Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izrečene presude lekarima optuženim da su odgovorni za smrt 19-godišnje Jelice Radović. Svi lekari proglašeni krivima...Podsetimo, Jelica je preminula od sepse, nakon rutinske operacije čukljeva u privatnoj klinici "Decedra"...Pet godina nakon smrti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.