Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Ministar policije posetio mesto ubistva novinara Duška Jovanovića

Novi ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović rekao je danas da rasvetljavanje ubistva direktora i vlasnika lista Dan Duška Jovanovića, pre 12 godina, "ne da nije završeno, nego tek počinje".

Danilović je to rekao na mestu gde je Jovanović ubijen 27. maja 2004. godine, ispred redakcije njegovog lista.

Ministar je na tom mestu položio cveće, a potom najavio da će u Vladi aktuelizovati pitanje raspisivanja nagrade za informaciju koja bi dovela do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rasvetljavanja Jovanovićevog ubistva.

Nagrada je raspisana ranije, ali nije pomogla u rasvetljavanju ubistva.

Supruga Duška Jovanovića Slavica Jovanović je rekla da je ministar Danilović prvi državni zvaničnik koji je obišao mesto pogibije direktora lista Dan, što, po njenim rečima, samo po sebi govori o "umešanosti države" u to ubistvo.

Ubica ili ubice Duška Jovanovića još nisu otkriveni, a za saučesništvo u ubistvu do sada je jedino osuđen Podgoričanin Damir Mandić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.