Bez kontakta sa zatrpanim rudarom

Izvor: RTV Pink, 25.Sep.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez kontakta sa zatrpanim rudarom

Spasioci još nisu stigli do rudara Željka Miletića koji je od utorka pre podne zatrpan u jami "Strmosten", u rudniku "Rembas". Za sada spasioci nisu uspeli da lociraju gde se rudar nalazi.



Generalni direktor Javnog preduzeća za podžemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević, objašnjava da stalni odroni i sužen prostor sprečavaju spasioce i rudare da idu brže."Menjamo pristup, gledamo kako da podgradimo taj deo i napravimo veći prostor kako bi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << angažovati više ljudi za raščišćavanju ali i zaustavili odron", rekao je Milošević za Tanjug. Milošević kaže da je da nema "nikakvih znakova od zatrpanog rudara". "Radi se bez prestanka, od početka je angažovano preko 150 rudara ali zbog prirodnih uslova sporo napredujemo", rekao je on i istakao da očekuje više efekata od metode podgrađivanja. Ni pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP koji su juče posle podne bili u ovoj jami nisu uspeli da lociraju Miletića detektorima za metal, jer je na njemu malo čelika, a u jami je previše metalnih predmeta koji spasice navode na pogrešan trag. "Mi smo pretpostavljali da će i pripadnici Sektora za vanredne sitaucije teško locirati zatrpanog rudara, ali smo probali i taj način", rekao je Milošević. Potraga za zatrpanim rudarom se nastavlja i neće biti prekidana, a Milošević tvrdi da su rudari-spasioci bezbedni.

Nastavak na RTV Pink...






Povezane vesti

Antić: Akcija spasavanja će trajati dok ne pronađemo rudara

Izvor: Blic, 25.Sep.2014

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas je posetio jamu Strmosten u rudniku Rembas u Resavici, gde akcija spasavanja rudara Željka Miletića (36) traje više od 50 sati...- Akcija spasavanja trajaće dok god ne pronađemo Željka. Sve se obavlja u neverovatno teškim uslovima, maltene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.