Baletanu Staniću dozvoljen kućni pritvor zbog nasilja u porodici

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baletanu Staniću dozvoljen kućni pritvor zbog nasilja u porodici

Goran Stanić će kaznu za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja u stanu svoje majke služiti u kućnom pritvoru. Baletanu će biti stavljena elektronska narukvica oko noge.
Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je Stanić zaključio sa tužilaštvom, osuđen je na kaznu godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom koju će izvršavati u stanu svoje majke, rekla je portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prvog osnovnog suda Ivana Ramić za Tanjug.
S obzirom na to da je u pritvoru proveo 30 dana, ostalo mu je da odsluži još 11 meseci kućnog zatvora, jer mu se pritvor uračunava u kaznu, napomenula je Ramić.
Stanić se nagodio se sa tužilaštvom da za godinu dana kućnog zatvora prizna da je tukao suprugu glumicu Minu Lazarević, kao i da je bez dozvole držao vatreno oružje i municiju.
Prvo osnovno javno tužilaštvo je pre dva dana saopštilo da je sporazum sklopljen za kaznu od godinu dana zatvora pošto je Stanić priznao krivična dela za koja se tereti.
Pomenuti sporazum sud je prihvatio i Stanića oglasio krivim i izrekao kaznu kunog zatvora od godinu dana uz elektronsku narukvicu preko koje će se kontrolisati da li poštuje zabranu napuštanja stana.
Ta kazna omogućava da sud okrivljenom omogući da izlazi iz stana radi obavljanja posla, poseta lekaru i drugih zdravstvenih, obrazovnih i porodičnih obaveza.
Porodično nasilje se dogodilo između 1. i 2. avgusta u porodičnom stanju ali nije odmah prijavljeno. Tek kada je Stanić zapucao iz automatske puške pozvana je policija, koja je u njihovom stanu pronašla i drugo oružje za koje se utvrđuje da li je manevarsko.
Mediji su preneli da su se Mina i Goran venčali 2008. godine i da imaju dvoje dece koja nisu bili u stanu kada se incident dogodio.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.