Afera Autosaobraćaj

Izvor: S media, 22.Maj.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Autosaobraćaj

Policija u Kragujevcu uhapsila je danas vlasnika i direktora preduzeća "M. V. Lulić" iz Opornice Miloja Raičevića (55), osumnjičenog sa još petoro ranije uhapšenih za mito i korupciju.

Raičević, kome je istražni sudija odredio pritvor prošle nedelje, spoveden je u okružni zatvor u Petrovcu.

Kako je Beti nezvanično rečeno, on je uhapšen ispred zgrade suda, a pretpostavlja se da je sa advokatima hteo da se dobrovoljno javi.

Raičević je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u bekstvu od 18. maja kada je policija uhapsila petoricu Kragujevčana osumnjičenih da za mito i korupciju, uključujući i visokog policijskog funkcionera u tom gradu.

U utorak su uhapšeni predsednik Upravnog odbora "Autosaobraćaja" Vladan Živanović (62), vlasnik i direktor preduzeća "Džoda MM Kompani" Tomislav Djordjević (64) i vlasnik autoprevozničke radnje "Rende" Milenko Cmiljanić (63) iz Kragujevca.

Uhapšeni su i načelnik Odeljenja za analitiku i evidencije Policijske uprave u Kragujevcu Goran Divac (63) i vlasnik i direktor preduzeća "Žigolje" iz Leška Ljubodrag Šljivić (51).

Prema navodima policije, Živanović je februara 2009. tražio i primio mito od 95.000 evra od Djordjevića.

Djordjević se sumnjiči je novac po prethodnom dogovoru prikupio zajedno sa Cmiljanićem, Divcem, Šljivićem i Raičevićem da bi im Živanović omogućio izgradnju stambeno-poslovnog objekta na placu "Autosaobraćaja" u strogom centru Kragujevca.

Živanović je izdejstvovao i zaključivanje ugovora o zajedničkoj gradnji izmedju "Autosaobraćaja" i Djordjevićevog preduzeća "Džoda MM Kompani".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni šesti osumnjičeni za mito aferi Autosaobraćaj

Izvor: Blic, 22.Maj.2010

Policija u Kragujevcu uhapsila je danas vlasnika i direktora preduzeća "M. V. Lulić" iz Opornice Miloja Raičevića (55), osumnjičenog sa još petoro ranije uhapšenih za mito i korupciju...Raičević, kome je istražni sudija odredio pritvor prošle nedelje, spoveden je u okružni zatvor u Petrovcu...Kako...

Nastavak na Blic...

Novo hapšenje u aferi "Autosaobraća"

Izvor: RTS, 22.Maj.2010

Miloje Raičević, vlasnik i direktor preduzeća "MV Lulić" uhapšen zbog sumnje da je umešan u korupcionašku aferu vezanu za izgradnju stambene zgrade na placu "Autosaobraćaja" u centru Kragujevca. ..Policija u Kragujevcu uhapsila je vlasnika i direktora preduzeća "MV Lulić" Miloja Raičevića,...

Nastavak na RTS...

Uhapšeni šesti osumnjičeni za mito aferi Autosaobraćaj

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Maj.2010

Policija u Kragujevcu uhapsila je danas vlasnika i direktora preduzeća "M. V. Lulić" iz Opornice Miloja Raičevića (55), osumnjičenog sa još petoro ranije uhapšenih za mito i korupciju.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Nastavljena hapšenja biznismena u Kragujevcu za primanja mita

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Maj.2010

BEOGRAD - Policija u Kragujevcu uhapsila je vlasnika i preduzeća M. V. Lulić Miloja Raičevića (55), osumnjičenog sa još petoro ranije uhapšenih za mito i korupciju

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.