Simonjanova: RT i Sputnjik su favoriti u Beloj kući

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonjanova: RT i Sputnjik su favoriti u Beloj kući

Glavna i odgovorna urednica međunarodne informativne agencije „Rosija sevodnja“ Margarita Simonjan prokomentarisala je reči šefa izbornog štaba Hilari Klinton Džona Podeste o tome da pres-služba Bele kuće koristi ruske medije kao izvor informacija, rekavši da su upravo RT i Sputnjik, po svemu sudeći, favoriti u Vašingtonu.

„RT i Sputnjik su favoriti u Beloj kući. To je nešto novo. ’Mejd maj dej‘ (ulepšaj mi dan), što bi se reklo“, navela je ona.

Prethodno je Podesta u izjavi za list „Vašington post“ rekao da su Sputnjik i RT, kao i neki drugi ruski mediji, favoriti u pres-službi Bele kuće.

To je samo jedna u nizu optužbi administracije Baraka Obame i specijalne službe SAD da se Moskva putem ruskih medija mešala u izbore SAD.

Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.