Pad porške za Hilari u Ajovi

Izvor: VOA, 30.Avg.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad porške za Hilari u Ajovi

Nova anketa u Sjedinjenim Državama ukazuje da u ruralnoj Ajovi opada podrška demokratskoj senatorki Hilari Klinton pet meseci pred prvo glasanje za predsedničku nominaciju stranke.

Anketa ukazuje da 37 posto demokrata koji će verovatno izaći na glasanje na primarnim izborima 1. februara podržava Hilari Klinton. To je prvi put da je podrška bivšoj državnoj sekretarki pala ispod 50 posto u toj državi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Medju republikancima ankete u Ajovi daju prednost tajkunu u industriji nekretnina Donaldu Trampu sa 23 posto podrške i potom bivšem neurohirurgu Benu Karsonu sa 18 posto podrške . Republikanci iz redova establišmenta uživaju podršku od 8 posto ili manje . Tramp takodje dominira , sudeći po anketama, medju republikancima širom Sjedinjenih Država.

On apeluje da se deportuje oko 11 milion imigranata koji su u zemlji ilegalno i da se izgradi nepremostivi zid duž južne granice Sjedinjenih Država sa Meksikom kako bi se sprečio dalji priliv imigranata.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.