Hilari uporedila Trampa i Miloševića

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari uporedila Trampa i Miloševića

Nekadašnja američka državna sekretarka i neuspešna kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton uporedila je šefa Bele kuće Donalda Trampa sa Slobodanom Miloševićem, za kojeg je rekla da je bio čovek koji je podsticao etničko čišćenje tokom rata u BiH.

Ona je u obraćanju publici na njujorškom „Buk ekspo 2017“, održanom protekle nedelje, izjavila da Tramp ima tu crtu da „zapali suseda protiv suseda“, baš kao što je to, po njenom mišljenju, radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio „zli diktator“, prenosi N1.

Klintonova je dodala da Tramp želi da vidi taj plamen mržnje, baš kao što se videlo kod brojnih masakara u svetu, spomenuvši i masakr u Ruandi, gde je ubijeno više od 800.000 ljudi.

Supruga nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona je kazala i da je Trampova administracija „abnormalna“, kao i da je s pravom zabrinuta za budućnost Amerike, jer njegova administracije može da nanese „trajna oštećenja američkim institucijama“.

Ona je, između ostalog, napala i Trampove pristalice, nazivajući ih ljudima koji stalno „podstiču neko negodovanje“.

Bivša državna sekretarka SAD je rekla da je delovanje poput Trampovog veoma opasno.

„Da, videli smo to u Bosni, i u Ruandi, ali i u drugim zemljama. Uglavnom, to su zemlje gde politički lideri deluju samo zbog ličnog interesa, lične političke ideologije, pohlepe…“, rekla je ona.

U obraćanju je pomenula i Ruse, koji su optuživani da su hakovali elektronsku poštu Demokratske partije, i dodala da joj je to bilo bolnije od svih uvreda koje je dobila od Trampa.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.