KATASTROFALNE POPLAVE U Šri Lanki 24 osobe izgubile život

Izvor: Blic, 28.Dec.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATASTROFALNE POPLAVE U Šri Lanki 24 osobe izgubile život

Najmanje 24 osobe su poginule, a osam ih se vodi kao nestalo u poplavama i klizištima u Šri Lanki, koje je uzrokovala gotovo neprestana kiša u poslednjih nedelju dana, saopštile su lokalne vlasti.

Tamošnji Centar za prirodne katastrofe je saopštio da je usled poplava 106.000 ljudi izgubilo krov nad glavom ili su morali da budu evakuisani na bezbednije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lokacije, prenela je agencija AP.

Najveća šteta uzrokovana obilnim padavinama je zabeležena u okrugu Badula na jugoistoku Šri Lanke, gde je u kližištima poginulo 14 ljudi. Ista nesreća je taj okrug zadesila i u oktobru, kad je više desetina radnika na plantažama poginulo pošto je blato sravnilo sa zemljom njihove kuće.

U nekim delovima Šri Lanke sada traje sezona monsuna, koja donosi obilne padavine, ali je jaka kiša zahvatila i delove te zemlje koji u ovo doba godine nisu podložni monsunima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.