Tači optužuje Moskvu

Izvor: RTS, 16.Mar.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači optužuje Moskvu

Kosovski predsednik Hašim Tači optužio Rusiju da stoji iza organizacije "Oko naroda", čiji je navodni pripadnik Murat Jašari pucao na nekadašnjeg komunističkog funkcionera Azema Vlasija u Prištini.
Tači je prištinskoj Televiziji 21 rekao da se na "listi za odstrel" grupe u kojoj je Murat Jašari nalazi 26 osoba, ali nije naveo njihova imena.

Ipak, nekadašnji politički lider OVK >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da je ta grupa "u vezi sa nekoliko agenata koji su u direktnoj sprezi sa Moskvom".
"Kada pogledate čija se imena nalaze na listi za odstrel, jasna je veza  od Srbije prema Moskvi", rekao je Tači.
Tačijeva izjava usledila je posle serije spekulacija o motivima Murata Jašarija, i dvojice njegovih pomagača, za ubistvo Azema Vlasija. Jašari je, tokom ispitivanja, rekao da mu nije bio cilj da ubije već da povredi Vlasija.
Napad u Prištini dogodio se usred kontroverzi vezanih za Tačijevu inicijativu da se formira vojska Kosova, što je naišlo na osude u Vriselu i Vašingtonu, i na jasno upozorenje američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da taj proces treba što pre obustaviti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači povezao organizaciju "Oko naroda" sa Moskvom

Izvor: Blic, 16.Mar.2017

Kosovski predsednik Haššim Tači tvrdi da postoji veza između Moskve i organizacije "Oko naroda" čiji je navodni pripadnik Murat Jaššari pucao i ranio Azema Vlasija u Prišštini...Tači je, prišštinskoj televiziji 21, rekao i da se na "listi za odstrel" grupe u kojoj je Murat Jašari, nalaze...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.