Sedma žrtva gripa u Nišu!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedma žrtva gripa u Nišu!

Dr Žarko Ranković, direktor Infektivne klinike, kaže da bi epidemija trebalo da počne da jenjava za desetak dana

NIŠ - Nelica Radosavljević (46) iz Knjaževca nova je žrtva gripa.

Ona je sedmi pacijent niške Infektivne klinike koji je preminuo od ove bolesti. Nelica je primljena pre tri nedelje u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Na klinici u Nišu u ovom trenutku se nalazi ukupno 18 pacijenata, od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je troje u vrlo teškom stanju.

Dva pacijenta, žena iz Pirota i muškarac iz Prokuplja, koji su trenutno na respiratoru, primljeni su u nišku bolnicu ovog vikenda.

Dr Žarko Ranković, direktor Infektivne klinike, kaže da bi  epidemija trebalo da počne da jenjava za desetak dana.

- Iako i dalje stižu novi pacijenti, manje ih je nego što ih je bilo početkom meseca - navodi Ranković. Virusom gripa H3N2 zaražena je i učenica iz Vranja, a u zdravstvenom centru u tom gradu hospitalizovano je 18 pacijenata zbog simptoma svinjskog gripa.

(M. M.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Niš: Borba sa gripom i dalje traje

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Na Kliniku za infektivne bolesti u Nišu i dalje stižu pacijenti sa ozbiljnim komplikacijama izazvanih gripom, iako ih je manje nego na početku meseca...Prema rečima direktora Klinike Žarka Rankovića, radi se uglavnom o pacijentima koji pored gripa imaju i ozbiljne hronične bolesti i koji su pre...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.