Grip u Crnoj Gori odneo još jednu žrtvu: Preminulo maloletno lice

Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grip u Crnoj Gori odneo još jednu žrtvu: Preminulo maloletno lice

Maloletno lice preminulo je od gripa u Crnoj Gori, što je deseti smrtni slučaj registrovan u ovoj sezoni, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz Instituta pojašnjavaju da je maloletno lice preminulo od influence tipa "A", da nije bilo vakcinisanao protiv gripa i da je od rođenja bolovalo od teške hronične bolesti, kod koje je postojao povećan rizik od razvoja komplikacija ove infekcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pročitajte još:

U Centru za medicinsku mikrobiologiju do kraja prošle sedmice laboratorijski je potvrđeno 219 slučajeva sezonskog gripa.

Dokazano je prisustvo virusa gripa tipa "A" /H1N1/, tipa "A" /H3N2/ i tipa "B", navode iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.