Dodatno pooštrene mere u Agroproduktu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatno pooštrene mere u Agroproduktu

U Agroproduktu Šinković iz Bečeja pažljivo prate vesti koje se odnose na ptičji grip. Ionako stroge mere zaštite sada su, prema rečima veterinarke Eve Butoš, dodatno pooštrene bez obzira što je virus još uvek daleko od granica Srbije.

"Mi se svakako pridržavamo propisanih biosigurnosnih mera kao što je dezinfekcija obuće radnika ali i vozila koja ulaze na farmu", rekla je Eva Butoš i dodala da se na farmi redovno ispituju jata uzimanjem krvi koja rse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šalje na analizu.

Ona je dodala da imaju jako dobru saradnju sa Naučnim institutom za veterinarstvo u Novom Sadu i od njih se najviše informišu o tokovima virusa i merama koje treba da preduzmu.

"Oni nam i predlažu mere zaštite. Osim toga strogo se kontroliše lična higijena zaposlenih koji ulaze na farmu", rekla je veterinarka Butoš.

Pošto roditeljska jata nabavljaju iz Mađarske, gotovo svakodnevno se od tamošnjih partnera informišu o situaciji, ne samo po pitanju ptičjeg gripa već i drugih, mogućih, oboljenja spremni da istovremeno reaguju.

"Ako se ptičji grip pojavi negde u okruženju uvešćemo dodatne mere u smislu biosigurnosti. Uvešćemo zabranu kretanja vozila i ljudi između farmi, da svako radi samo na jednoj lokaciji. Isto tako pojačaćemo dezinfekciju i dekontaminaciju opreme i vozila. Naravno, sve to će pratiti i lična zaštitna oprema radnika na farmi", dodala je Eva Butoš.

Za stotinak zaposlenih dileme nema. Stroge mere moraju se, bez izuzetka, poštovati jer je to uslov opstanka farmi na kojima se, primera radi, godišnje samo pilića izleže oko 10 miliona komada.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.