Mrkonjić: Jeftini stanovi za građane

Izvor: S media, 08.Avg.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Jeftini stanovi za građane

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas Tanjugu, povodom Dana gradjevinara, da je Srbija posle dugogodišnje pauze ponovo veliko gradilište ističući da se grade autoputevi na koridorima 10 i 11 i da je ove godine u razvoj infrastrukture uloženo oko 850 miliona evra.

Mrkonjić je rekao da se izvode radovi na severnom i istočnom kraku Koridora 10 u Srbiji i da su počeli radovi na izgradnju autoputa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograd - Južni Jadran.

"Prema tome, perspektiva naših gradjevinara u oblasti infrastrukture je velika i već danas u Srbiji ima oko 850 miliona evra uloženih u realizaciju tih značajnih projekata i to je ono što je za nas najvažnije", naveo je Mrkonjić.

On je kazao da je u bivšoj Jugoslaviji domaća gradjevinska industrija bila najbolja izvozna grana u privredi i da će gradjevinari učestvujući u izgradnji koridora steći iskustva da ponovo rade u inostranstvu i budu najvažnija izvozna grana naše ekonomije.

Ministar je dodao da se to odnosi i na industriju gradjevinskog materijala i visokogradnju.

Mrkonjić je ukazao da da će se graditi jeftini stanovi za gradjane, koji će se prodavati po pristupačnim cenama i naveo da je u Srbiji potrebno izgraditi oko 150.000 stanova od čega oko 100.000 u Beogradu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan građevinara Srbije, Ljajić obećao pomoć Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2010

BEOGRAD -..Više od 127.000 zaposlenih u građevinarstvu obeležiće danas 8. avgust - Dan građevinara Srbije, negodujući zbog sve težeg položaja građevinara u zemlji i duga države građevinskom preduzećima od skoro milijardu evra...Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mrkonjić: Srbija ponovo gradilište

Izvor: B92, 08.Avg.2010

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da je Srbija posle dugogodišnje pauze ponovo veliko gradilište...On ističe da se grade autoputevi na Koridorima 10 i 11 i da je ove godine u razvoj infrastrukture uloženo oko 850 miliona evra...Mrkonjić je rekao da se izvode radovi na...

Nastavak na B92...

EIB odobrila još 32 projekta za program "Gradimo zajedno"

Izvor: TimockeVesti.net, 09.Avg.2010, 00:26

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je još 32 projekta za program "Gradimo zajedno", u okviru kojeg će u naredne dve godine biti uloženo ukupno 150 miliona evra u razvoj lokalne i regionalne infrastrukture u Srbiji, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan (NIP)...

Nastavak na TimockeVesti.net...

EIB odobrila 32 projekta za razvoj infrastrukture

Izvor: Capital.ba, 09.Avg.2010

BEOGRAD,  Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je još 32 projekta za program „Gradimo zajedno“, u okviru kojeg će u naredne dvije godine biti uloženo ukupno 150 miliona evra u razvoj lokalne i regionalne infrastrukture u Srbiji, rečeno je  Tanjugu u Ministarstvu za Nacionalni investicioni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.