Mrkonjić: Barem još pola mandata

Izvor: B92, 17.Nov.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Barem još pola mandata

Beograd -- Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je kazao da će za dve godine biti izgrađen ceo putni Koridor 10 kroz Srbiju.

Mrkonjić je kazao da je na početku mandata ove vlade zadatak bio izgradnja preostalih 330 kilometara autoputa na Koridoru 10.

Do sada je izgrađeno oko 180 kilometara, rekao je Mrkonjić i dodao da je "to uspeh, s obzirom na uslove u kojima radimo".

Mrkonjić navodi da je kod izgradnje velikih projekata važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se održi kontinutitet u radu i da takvi projekti ne mogu da se urade u jednom mandatu. On kaže i da je upravo zato govorio proteklih dana da ovoj vladajućoj garnituri treba "barem još pola mandata" da završi započete projekte.

Milutin Mrkonjić je rekao da bi do kraja godine država trebalo da se dogovori sa letonskom kompanijom "Er baltik" o zajedničkom osnivanju nove srpske aviokompanije i da će tako biti rešeno pitanje "Jat ervejza".

"Za Koridor 10 je obezbeđen novac i naša preduzeća ne mogu da postignu koliko imaju posla, a kašnjenja je bilo upravo zato što smo hteli da osposobimo domaće putare za velike projekte", istakao je on.

Mrkonjić je rekao da je završena izgadnja novog mosta kod Beške na Koridoru 10, otvoren rekonstruisani most Gazela, gradi se putni Koridor 11, a pripremljena je i dokumentacija za izgradnju železničkog Koridora 10, gde se već gradi most Gilje-Ćuprija.

U tekućim poslovima, prema njegovim rečima, bilo je jedino problema u vezi sa putarskim preduzećima Nibens grupe, što je posledica divlje privatizacije preduzeća.

Ministar je kazao da ne misli da je vlada Mirka Marjanović bila bolja od sadašnje na čelu sa Mirkom Cvetkovićem, već da je bila efikasnija, "jer nije bilo trčanje za svaki problem po stranakama", što usporava realizaciju projekata.

On je napomenuo da kada to kaže pre svega misli na svoj sektor i da, inače, smatra da ova vlada i Cvetković postižu dobre rezultete, pošto se radi u teškim uslovima.

Energetika predstavlja najveću razvojnu šansu Srbije, kaže ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić ističući da su stranci veoma zainteresovani za saradnju sa našom zemljom u toj oblasti.

Mrkonjić je rekao da velike mogućnosti Srbija ima u obnovljivim izvorima energije, uz napomenu da se veliki broj ljudi može zaposliti u razvojnim projektima koje realizuje Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Vlada Mirka Marjanovića bolja od aktuelne!

Izvor: NaDlanu.com, 17.Nov.2011

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da je Vlada Srbije, koju je predvodio Mirko Marjanović, bila efikasnija od aktuelne Vlade, jer su se odluke brže i efikasnije sprovodile. ..Nisam rekao da je Vlada Mirka Marjanovića bila bolja od Vlade Mirka Cvetkovića, nego da je bila efikasnija,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.