IZRAELCI ZAINTERESOVANI ZA POLJOPRIVREDU KOD OBRENOVCA

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELCI ZAINTERESOVANI ZA POLJOPRIVREDU KOD OBRENOVCA

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić razgovarao je sa predstavnicima firme "Avitel" iz Izraela o mogućnosti da se topla voda, nusprodukt obrenovačke Termoelektrane "Nikola Tesla", koristi u proizvodnji začina i drugih skupih biljnih kultura.

Samo začinski luk "vlašac", izuzetno tražen na tržištu, prema rečima predstavnika izraelaske kompanije može da donese oko 120.000 evra godišnje po hektaru.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za infrastrukturu i energetiku Srbije, Izraelci su već pokrenuli eksperimentalnu proizvodnju začinskog bilja i salate na 10 hektara u Svilajncu.

Predstavnicima izraelske firme predstoje razgovori u Ministarstvu poljoprivrede i u TE "Nikola Tesla".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.