Izvor: B92, 17.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Možda niža cena za "Jat"

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da će do kraja jula biti raspisan tender za privatizaciju 51 odsto "Jat ervejza".

On je nagovestio mogućnost snižavanje početne cene sa prvobitnih 150 miliona evra, zbog trenutne krize u svetu koja je ugrozila avio-kompanije. "Verovatno ćemo prihvatiti predlog našeg privatizacionog savetnika da nešto snizimo početnu cenu, kako bi obezbedili veću konkurentnost", najavio je on.

On je objasnio da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da dug koji "Jat"' ima prema Narodnoj banci Srbije ne bude konvertovan u kapital, već da se ostavi kao obaveza budućem kupcu, koji onda može da pregovara o reprogramiranju tog duga.

On je naveo da je Vlada svesna činjenice da se avio-industrija u celom svetu nalazi u velikoj krizi i objasnio da "Jat ervejz" trenutno radi u takvim uslovima da Vlada nema drugo rešenje nego da pokuša sa tenderom, da se vidi kakav će biti rezultat.

"'Jatu' su neophodne investicije i pokušaćemo da nađemo strateškog partnera na novom tenderu, a naravno, imamo i kasnije rezervnu varijantu u slučaju da ne budemo zadovoljni ishodom tog tendera", nagovestio je Dinkić.

Na pitanje da li je ruska kompanija "Aeroflot" odustala od kupovine "Jat ervejza", Dinkić je rekao da ruski avio-prevoznik nije formalno obavestio srpsku stranu o odustajanju i da je tu vest video u nekim sredstvima javnog informisanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAT za što bržu privatizaciju

Izvor: RTS, 17.Jul.2008

Tender za prodaju JAT-a biće raspisan do kraja jula. Početna cena biće manja od ranije planiranih 150 miliona evra zbog krize u avio-saobrćaju i poskupljenja kerozina u svetu. .Jat ervejz" je zainteresovan za što bržu privatizaciju, koju je najavio ministar...

Nastavak na RTS...

Tender za „Jat“ krajem meseca

Izvor: Kurir, 18.Jul.2008, 08:37

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da će do kraja jula biti raspisan tender za privatizaciju 51 odsto kapitala „Jat ervejza“ i nagovestio mogućnost snižavanje početne cene sa prvobitnih 150 miliona evra, zbog trenutne krize u svetu koja je ugrozila...

Nastavak na Kurir...

Čekali, pa dočekali krizu

Izvor: RTV Pink, 18.Jul.2008

U Jatu zainteresovani za što bržu privatizaciju. . . Jat ervejz je zainteresovan za što bržu privatizaciju, koju je danas najavio ministar . ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, jer su uslovi poslovanja veoma otežani, rečeno je u kompaniji.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.