Do kraja godine BDP po stanovniku - 7.000 evra

Izvor: Glas javnosti, 18.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine BDP po stanovniku - 7.000 evra

BEOGRAD - Do kraja ove godine bruto domaći proizvod po stanovniku trebalo bi da dostigne 7.000 evra i svaka godina približavanja Srbije EU donosiće rast privrede, a naša država moraće sama da privuče pet do osam milijardi dolara direktnih stranih investicija svake naredne godine, izjavio je potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i podsetio da je pre godinu dana BDP po stanovniku bio 5.500 evra. Ministarstvo je, upravo zbog toga, pripremilo predlog nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uredbe koja predviđa da država pokrije do 25 odsto vrednosti ulaganja strateškim investitorima koji ulože više od 200 miliona evra i zaposle više od 1.000 ljudi, najavio je Dinkić.

- Ova posebna pogodnost ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji u ovom trenutku u jugoistočnoj Evropi i važiće samo do 2010. godine jer je naša ideja - ko prvi dođe na ovo tržište od velikih kompanija da ima te posebne uslove, a kasnije neće biti potrebe za tim stimulacijama - precizirao je Dinkić i dodao da je ideja bila da se podstakne ulazak velikih kompanija iz oblasti informatike, telekomunikacija i elektronike.

Dinkić je najavio da će sledeće nedelje u skupštinsku proceduru biti poslat obećani set antikorupcijskih zakona, zakon o zapleni imovine stečene korupcijom i kriminalom i drugi zakonski predlozi, koji će pokazati rešenost vlade da se obračuna i sa korupcijom.

Tender za „Jat“  krajem meseca

Dinkić je izjavio da će do kraja jula biti raspisan tender za privatizaciju 51 odsto kapitala „Jat ervejza“ i nagovestio mogućnost snižavanje početne cene sa prvobitnih 150 miliona evra, zbog trenutne krize u svetu koja je ugrozila avio-kompanije. „Verovatno ćemo prihvatiti predlog našeg privatizacionog savetnika da nešto snizimo početnu cenu kako bismo obezbedili veću konkurentnost, odnosno da jedan dug koji ‘Jat’ duguje Narodnoj banci Srbije ne konvertujemo u kapital, već da ga ostavimo kao obavezu budućem kupcu, koji može da pregovara o reprogramiranju“, rekao je Dinkić i dodao da ruska kompanija „Aeroflot“ nije zvanično obavestila o odustajanju od kupovine.

- Takođe, brzinu i efikasnost u radu pokazaćemo u sklapanju ugovora sa „Fijatom“ i već od danas su krenuli završni pregovori sa Italijanima, koji su nam dostavili obimnu dokumentaciju i projekcije budućeg razvoja kompanije - rekao je Dinkić i dodao da će o energetskom aranžmanu sa Rusijom, razgovarati posle ratifikacije u Skupštini.

Govoreći o procesu privatizacije društvenog kapitala koji treba da bude završen do kraja ove godine, Dinkić je istakao da je Agencija za privatizaciju dala projekciju da će do kraja godine objaviti sve preostale aukcije i tendere i naveo da je ostalo da se privatizuje oko 400 preduzeća, u kojima radi oko 100.000 radnika. S druge strane, možemo očekivati značajne prihode od privatizacije „Galenike“, zatim kad dođe na red inicijalna ponuda akcija „Telekoma“, želimo da to veoma dobro pripremimo, tokom leta treba da završimo izbor privatizacionog savetnika, da do kraja godine završimo i usvojimo u vladi strategiju listiranja „Telekoma“ na berzi i da prvi put, neka velika srpska javna kompanija izađe na Londonsku berzu, rekao je Dinkić. To bi trebalo da se dogodi u narednoj godini, a odabraćemo odgovarajući momenat za to, kako bi obezbedili veću vrednost za besplatne akcije radnika i građana, najavio je potpredsednik u intervjuu Tanjugu.

Smanji malo Dinkicu, moze nos da ti poraste toliko da mozda necemo morati da gradimo toranj na Avali.

Evo sta Djukela kaze:

„Verovatno ćemo prihvatiti predlog našeg privatizacionog savetnika da nešto snizimo početnu cenu kako bismo obezbedili veću konkurentnost".

Kad su Rusi hteli da daju vece pare, ova izdajnicka djukela je bila protiv! Sada su njega Amerikanci "posavetovali" da spusti cenu!!! Tako da ce mozda najverovatnije Lufthansa ili neki druga zapadnjacka firma da ih kupi za 1 dolar.

Ovu bagru Dinkica treba za muda obesiti na sred Terazija!

Dinkicu, Dinkicu... pa da li stvarno Srbi zasluzuju takve ljude??

....Cimk sam procitao hvalisavi naslov , znao sam ko izjavljuje ...

Pa i Sultanat Brunei ima mnogo veci BNP , Oman , Quatar , Bahrein ---imaju desetine hiljada evra "po glavi stanovnika "

Prosto : sve zavisi kako je drustveno bogatstvo rasporadjeno !!!!Ako Dinkic , recimo , trpa u dzep milion evra godisnje , aslicnih ima dosta ...a nekoliko miliona po 200 evra meseco ---prosek i izadje tu negde ....

Moze se reci kojesta , ali narod je daleko od toga da nude na nivou mentalno zaostalog ----DINKIC MORA BITI SVESTAN DA VLADA JEDINO PRISLOM , STRAHOM I DA GA MALODUSNOST NARODA DRZI GDE JE ....istorija ce mu obezbediti mesto nista bolje od Kvislinga

Najzad je izaslo na delo ko su savetnici Dinkicevi.Ni manje , ni vise , ego gospodari rata i celog sveta.Roshtchild..Citajucu ovu informaciju , nisam mogla da verujem.Njega i njemu slicne naveliko zovu "Ljudi gusteri i krodili" i da ne pripadaju ljudskom rodi ili lakse reci.Reptilijani.Ko zna , mozda je i Dinkic jedan od tih.Ovaj covek nema bas nista pozitivno da pokaze , da se primeti.Podeseca me na coveka mashinu .Nema dushe a ni srca.Rusi su davali malo 300 miliona asada ce da prodaju za 75 miliona.Kakva je to logika?.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.